Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 27 2007

Ιντραλότ: Για πόσο ακόμα το τουρκικό ”Στοίχημα”;

Με συμπληρωματική ανακοίνωσή της το περασμένο Σάββατο, η Intralot επιχείρησε να διευκρινίσει τα αποτελέσματα από τις νομοθετικές κινήσεις που έλαβαν χώρα στη γείτονα, ως απόρροια του αδιεξόδου στο οποίο περιήλθε το τουρκικό ”Στοίχημα” μετά την απόφαση ακύρωσής του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ”η συνέχιση του παιχνιδιού θα γίνει με απευθείας ανάθεση ή με άλλο πρόσφορο τρόπο μέχρι την πραματοποίηση ΝΕΟΥ διαγωνισμού ο οποίος θα πρέπει να διενεργηθεί εντός έτους.

Ο νόμος προβλέπει ότι ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ τη λειτουργία του παιχνιδιού εντός έξι μηνών από την ημερομηνία της σύμβασης”, έλεγε η ανακοίνωση της Intralot.

Οι πληροφορίες του Χαμαιλέοντα όμως από τη γείτονα δίνουν μια άλλη διάσταση στις προοπτικές του εκεί ”Στοιχήματος” με βάση ορισμένες ”λεπτομέρειες” που δεν δημοσιοποιήθηκαν εδώ.



Ο νόμος που πέρασε προχθές σαφέστατα υπαγορεύει ότι η Spor Toto (ο εκεί οργανισμός στοιχημάτων) θα πρέπει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ να υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρία που θα λειτουργήσει μεταβατικά το ”Στοίχημα”, διάρκειας όχι μεγαλύτερης του ενός έτους (και σε κάθε περίπτωση όχι μετά την 1η Μαρτίου του 2008).

Ο ίδιος νόμος επίσης σαφέστατα προσδιορίζει ότι η Spor Toto θα πρέπει να ξεκινήσει νέο διαγωνισμό ΑΜΕΣΑ για το ”Στοίχημα” και ο νικητής του θα έχει μέγιστο περιθώριο ΕΞΙ μηνών να ξεκινήσει τη λειτουργία του μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

Με άλλα λόγια, η Spor Toto θα πρέπει πιθανότατα να έχει ολοκληρώσει τον διαγωνισμό και να έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον νικητή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2007.

Και μετά να δώσει έξι μήνες διορία στον επικρατήσαντα να θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα, ήτοι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 1ης Μαρτίου 2008.

Ο νέος νόμος (μετά την υπογραφή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει περιθώριο 15 μέρες για να το κάνει) και μετά τη δημοσίευσή του στο εκεί αντίστοιχο ΦΕΚ, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχει ισχύ από τα μέσα Μαρτίου και στην ουσία ΑΚΥΡΩΝΕΙ το ισχύον συμβόλαιο της Spor Toto με την Inteltek (στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 49% η Intralot).

Ο νέος διαγωνισμός θα περιλαμβάνει και την υποδομή και τη διαχείριση των αποδόσεων (risk management), οπότε οι συμμετέχοντες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν με τα συστήματα της Intralot.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο Χαμαιλέοντας παραδίδει… τα όπλα σκύβοντας με σεβασμό μπροστά στη διορατικότητα μερικών αναλυτών που έτριβαν τα χέρια τους απ’ τη χαρά τους τις προάλλες, βλέποντας άλλα... δυόμισι χρόνια συνέχιση της ροής εσόδων στην Intralot από την Τουρκία.

Εκτός κι αν προεξοφλούν ότι θα επικρατήσει στον νέο διαγωνισμό!

Υ.Γ.: Αλήθεια, οι όροι με βάση τους οποίους εξασφάλιζε ως τώρα τα έσοδά της από το τουρκικό ”Στοίχημα” η Inteltek, και κατ’ επέκταση η Intralot, θα είναι οι ίδιοι στο μεταβατικό διάστημα έως ότου γίνει ο νέος διαγωνισμός, ή μήπως θα... μεταβληθούν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v