Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 15 2014

ΔΕΔΔΗΕ: Μέσω… ΣτΕ στέλνει(;) νέο χαράτσι στους καταναλωτές

ΔΕΔΔΗΕ: Μέσω… ΣτΕ στέλνει(;) νέο χαράτσι στους καταναλωτές

Στις πλάτες των καταναλωτών θέλει να φορτώσει ο ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή η θυγατρική της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής, τις «δαπάνες» με τις οποίες καλύπτει το κόστος του μειωμένου τιμολογίου ηλεκτρικού που ισχύει για τους υπαλλήλους της.

Η υπόθεση έγινε γνωστή, μετά την προσφυγή του ΔΕΔΔΗΕ στο ΣτΕ κατά της απόφασης της ΡΑΕ για το ύψος της επιβάρυνσης στη χρήση δικτύου, η οποία απέρριπτε τη συγκεκριμένη δαπάνη.

Όπως μαθαίνουμε, το επίδικο ποσό ανέρχεται σε 11,33 εκατ. ευρώ. Ο ΔΕΔΔΗΕ επιμένει ότι αυτό θα πρέπει να επιμεριστεί στους καταναλωτές, αφού κατά την άποψή του η επιβάρυνση κάθε καταναλωτή δεν θα ξεπεράσει το 1,5 ευρώ τον χρόνο. Επίσης, επικαλείται το γεγονός ότι σε περίπτωση που ισχύσει η απόφαση της ΡΑΕ, θα πρέπει να καλυφθεί από τα κέρδη του, που ανέρχονται σε 14,5 εκατομμύρια, οπότε αυτά θα εξανεμιστούν.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η απόφαση του ΣτΕ, απλώς παρατηρούμε ότι οι «δεητζίδικες» νοοτροπίες ζουν και βασιλεύουν, όπως και η λογική να επιβάλουμε στους πολλούς να πληρώνουν, ένα μικρό ποσό που δεν θα το καταλαβαίνουν, για να εξυπηρετήσουμε τους λίγους μιας συντεχνίας.

Εκεί όμως που σηκώνουμε ψηλά τα χέρια είναι με τη δεύτερη προσφυγή του ΔΕΔΔΗΕ. Με αυτή ζητάει να ισχύσει το ίδιο, δηλαδή να θεωρηθεί λειτουργική δαπάνη και να μεταφερθεί στους καταναλωτές το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων που αφορά τη μισθοδοσία υπαλλήλων αποσπασμένων στο ταμείο ασφάλισης του προσωπικού του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v