Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 18 2014

Ακίνητα: Δύο λόγοι που ξένοι αρχίζουν να «βλέπουν» Ελλάδα

Ακίνητα: Δύο λόγοι που ξένοι αρχίζουν να «βλέπουν» Ελλάδα

Πιθανόν αυτά που συμβαίνουν σε κάποιες χώρες του εξωτερικού στον χώρο των ακινήτων να είναι ένας λόγος που -παρά τα σοβαρά και διαρθρωτικά προβλήματα- η Ελλάδα έχει αρχίσει να προσελκύει το ενδιαφέρον κάποιων ξένων επενδυτών προκειμένου να τοποθετηθούν στη χώρα.

Για παράδειγμα, μόλις προχθές ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, χαρακτήρισε βαθιά τα διαρθρωτικά προβλήματα της (αγγλικής!) αγοράς ακινήτων, στην οποία εντόπισε το μεγαλύτερο ρίσκο για την ανάπτυξη...

Έτσι, με τις τιμές των ακινήτων στην Αγγλία να έχουν αυξηθεί με έντονα διψήφιο ποσοστό το τελευταίο δωδεκάμηνο και με πολλούς ειδικούς να φοβούνται διόρθωση, ίσως ερμηνεύεται γιατί κάποιοι ξένοι επιλέγουν να ασχοληθούν με την Ελλάδα, όπου η πτώση τιμών σε αρκετές περιπτώσεις προσεγγίζει το 40%-50%.

Το γεγονός ότι με απόδοση ενοικίου (yield) κοντά στο 8% - 9% και μάλιστα σε ευρώ, και μάλιστα με μακροπρόθεσμο συμβόλαιο αξιόπιστου ενοικιαστή, μπορεί κάποιος να αγοράσει καλά εμπορικά ακίνητα στην Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα έναν δεύτερο λόγο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v