Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2014

Όταν ο Γιάννος (Παπαντωνίου) δεν άκουγε τη μάνα του...

Όταν ο Γιάννος (Παπαντωνίου) δεν άκουγε τη μάνα του...

Aπό ιδιαίτερα σοβαρό άτομο ειπώθηκε πως... το 1958 η Ευαγγελία Παπαντωνίου -μητέρα του γνωστού πολιτικού και μετέπειτα «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας- είχε προειδοποιήσει πως ζήτημα επείγον και σημαντικό ήταν τα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν να ερίζουν και να δράσουν άμεσα για να αντιμετωπίσουν το ασφαλιστικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Προφανώς, η εισήγηση της Ε. Παπαντωνίου δεν έτυχε της προσοχής των πολιτικών δυνάμεων της εποχής, αλλά ούτε και του υιού της (υιέ μου, υιέ μου!...) που πολύ αργότερα και για σειρά ετών ήταν στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών και βασικό στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης.

(Και) επί των ημερών του, τίποτε δεν έγινε για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ή καλύτερα έγιναν κάμποσα πράγματα για την... επιδείνωσή του.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, επίσης, δεν φάνηκε να δείχνει την απαιτούμενη πολιτική πυγμή για το θέμα, ούτε και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η σχετική μελέτη του Τάσου Γιαννίτση μπήκε στο συρτάρι εξαιτίας της «παλλαϊκής αντίδρασης» που είχε εκδηλωθεί.

Προφανώς ο κ. Παπαντωνίου είχε άλλες προτεραιότητες. Εδώ ξέχασε άλλα και άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα τη δήλωση κάποιων καταθέσεων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v