Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 28 2014

Ολο το παρασκήνιο της επιλογής Αβραμόπουλου

Ολο το παρασκήνιο της επιλογής Αβραμόπουλου

Η απόφαση μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου για την επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου κλείδωσε από την Τετάρτη. Την Πέμπτη θα μεταφερόταν η απόφαση σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Γιούνκερ, όπου και θα οριστικοποιούνταν οι ημερομηνίες του ταξιδιού του δεύτερου στην Αθήνα.

Όμως το βαρύ πρόγραμμα και των δύο ανδρών μετέφερε το τηλεφώνημα για την Παρασκευή. Εκεί ορίστηκε η 4η Αυγούστου ως ημερομηνία για την άφιξη του κ. Γιούνκερ και σε αυτό το τηλεφώνημα ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν για την επιλογή Αβραμόπουλου.

Το σχέδιο ήταν η απόφαση να γίνει γνωστή κατά την άφιξη του κ. Γιούνκερ στη χώρα μας. Όμως το Euro2day.gr χάλασε τη μαγιά. Πρώτο, εδώ και καιρό, ανακοίνωσε ποιο χαρτοφυλάκιο προορίζεται να αναλάβει η χώρα μας (το νεοσύστατο της Μετανάστευσης), αλλά και ότι ο κ. Γιούνκερ θα ερχόταν στην Ελλάδα. Έβγαλε το απόγευμα της Παρασκευής και την αποκλειστική είδηση για την επιλογή Αβραμόπουλου, πιάνοντας ουσιαστικά τους πάντες στον ύπνο.

Ακολούθησε μπαράζ τηλεφωνημάτων και «παραπόνων» στο Μαξίμου, από το οποίο προσπάθησαν να τα μπαλώσουν, λέγοντας ότι το όνομα του κ. Αβραμόπουλου κλείδωσε το Σάββατο το βράδυ. Δεν είναι όμως έτσι.

Και για να ρίξουμε ακόμα λίγο αλατοπίπερο στο παρασκήνιο, να σας πούμε ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ προσπαθούσε μέχρι τελευταία στιγμή να ψήσει τον κ. Σαμαρά στη θέση του επιτρόπου να είναι γυναίκα (παρότι η Ντόρα κάηκε και από το Μαξίμου και από το ΠΑΣΟΚ).

Μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχαν στη λίστα τρία γυναικεία ονόματα. Προς το παρόν, δεν αποκαλύπτουμε ποια είναι, καθώς η απόφαση έχει ληφθεί.

Να πούμε ωστόσο ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν επιλέχθηκε για τις πολύ καλές σχέσεις που έχει με τον κ. Γιούνκερ, όπως ακούστηκε. Ο κ. Γιούνκερ έχει γενικώς καλές σχέσεις με όλους.

Απλά το νέο χαρτοφυλάκιο θα έχει δύναμη, νέα κονδύλια και μεγάλη αναβάθμιση εντός ολίγων ετών και δύο από τις τρεις κυρίες κρίθηκαν «επικίνδυνες» για κάποιους…

Ο νοών νοείτω…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v