Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 7 2007

Πειραιώς - Marfin - Κύπρου σημειώσατε… τι;

Είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα να αντιμετωπίζουμε τις επιχειρηματικές εξελίξεις με διάθεση… ποδοσφαιρική.

Στην προκειμένη περίπτωση, τους επιχειρηματικούς δηλαδή διαξιφισμούς που εκδηλώθηκαν μεταξύ των δύο τραπεζικών ομίλων, ένας τίτλος που θα αντικατόπτριζε κατά την άποψη της στήλης την πραγματικότητα θα ήταν: ”Πήραν και οι δύο αυτό που ήθελαν”.

Αυτό τα λέει όλα.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση μεταξύ της MPB και της Τράπεζας Κύπρου, τώρα που η πρώτη είναι πλέον βασικότερος μέτοχος της δεύτερης, πολλά… ποδοσφαιρικά ενδέχεται να ακουστούν περί του τι θα κάνει ή δεν θα κάνει η μία και η άλλη πλευρά.

Κατά την άποψή μας και πάλι, από την πλευρά της ΜΡΒ δεν πρόκειται να γίνουν βιαστικές κινήσεις.

Σχεδόν από την αρχή αυτής της υπόθεσης, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος είχε πει δυο πράγματα που μάλλον έχουν σημασία, αν και δεν προσφέρονται για… επικεφαλίδες.

Το πρώτο είναι ότι οι κινήσεις συνένωσης που προωθεί η ΜΡΒ έχουν φιλικό χαρακτήρα και αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους.

Το δεύτερο είναι ότι ”ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ΜΡΒ”, καθώς πολύ πρόσφατα ολοκληρώθηκε τυπικά η συνένωση των τραπεζών που τη συνθέτουν.

Αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τη σημασία αυτών των δύο δηλώσεων, πιθανότατα θα αντιληφθεί και τον τρόπο κίνησης της ΜΡΒ στο συγκεκριμένο θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v