Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2007

Euromedica: Το ”ζουμί” βρίσκεται στο τίμημα...

Θέμα χρόνου φαίνεται ότι είναι η άντληση 120 εκατ. ευρώ από τη Euromedica, με ταυτόχρονη αύξηση κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ και την έκδοση ισόποσου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Αυτό που περιμένει τώρα η αγορά να μάθει είναι η τιμή στην οποία θα αγοράσουν οι ξένοι τις νέες μετοχές που θα προκύψουν: Είτε άμεσα από την αύξηση κεφαλαίου, είτε έμμεσα από το ομολογιακό δάνειο.

Όσο μεγαλύτερο τίμημα προκύψει, τόσο το καλύτερο για τη μετοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, η τιμή της αύξησης κεφαλαίου προγραμματίζεται σε τίμημα υψηλότερο της τρέχουσας τιμής της μετοχής (γύρω στα 8 ευρώ).

Και σε ακόμη ανώτερο τίμημα αναμένεται, λένε, να οριστεί η τιμή μετατροπής των ομολογιών.

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές κοντά στην εταιρία, αλλά οι συνθήκες στα χρηματιστήρια είναι πάντα ο υπέρτατος κριτής.

Επί του παρόντος, άλλωστε, οριστική συμφωνία δεν υπάρχει, ”τελικές υπογραφές” δεν έχουν πέσει κι αυτό που λέγεται είναι ότι ”δόθηκαν χέρια”. Ίδωμεν.

Πού θα κατευθυνθούν όμως τα 120 εκατ. ευρώ – με δεδομένο ότι το ”στοίχημα Ιασώ” δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ”θα κάτσει”;

Πληροφορίες μιλούν για στόχους επέκτασης σε Βαλκάνια και Πολωνία, καθώς και για κλινικές στη νότια Ελλάδα: Δύο στην Πελοπόννησο και μία στην Κρήτη.

Ίδωμεν... και πάλι!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v