Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 12 2007

Ταμεία, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και ”παράπλευρες” απώλειες

Θα ήταν λάθος να πιστέψει κάποιος ότι το μόνο διαφαινόμενο ”φάουλ” στην υπόθεση της διαχείρισης των χαρτοφυλακίων των συνταξιοδοτικών ταμείων περιορίζεται στην υπόθεση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι το θέμα είναι ευρύτερο και περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο ακόμη χρηματιστηριακές εταιρίες.

Ανεξάρτητα όμως από το αν οι παραπάνω φημολογίες έχουν βάση ή όχι, το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν εκείνες οι διαδικασίες που θα απαγορεύουν σε οποιονδήποτε σκέπτεται να παρανομήσει να το πράξει.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να συμβάλουν οι επενδύσεις των ταμείων σε αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία ελέγχονται πολύ στενά –και μάλιστα σε καθημερινή βάση- όχι μόνο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και από τους μεριδιούχους τους.

Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει γρήγορα…

Υ.Γ.: Στην περίπτωση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, η ζημιά από την υπόθεση με το ΤΑΕΔΥ είναι ευρύτερη, καθώς όχι μόνο ανακλήθηκε η άδειά της και ματαιώθηκε το deal για επέκταση στην Κύπρο, αλλά επίσης φαίνεται να ναυαγεί και το προϋπάρχον σχέδιο για δημιουργία ευρύτερου τραπεζικού ομίλου, υπό τη διοίκηση του τέως υπουργού και προέδρου της ΔΕΗ κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά.

Το σχέδιο βέβαιο για τη συμμετοχή σε τραπεζικό σχήμα ήταν παλαιότερο και μάλιστα ”έπαιζε το θέμα” της συμμετοχής στην Τράπεζα του Αιγαίου. Ωστόσο, η συμμετοχή στην τράπεζα δεν προχώρησε, καθώς η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ ήθελε να συμμετάσχει όχι με μετρητά, αλλά με εισφορά της ίδιας της ΑΧΕΠΕΥ στο μετοχικό κεφάλαιο της υπό δημιουργία τράπεζας.

Κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τους υπόλοιπους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v