Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2014

ΕΤΕ: Τα σχέδια για τη Finansbank και το πλάνο αναδιάρθρωσης

ΕΤΕ: Τα σχέδια για τη Finansbank και το πλάνο αναδιάρθρωσης

Ποσοστό της τάξης του 40% της Finansbank πρόκειται να διαθέσει η Εθνική ως το τέλος του 2015, σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας στους αναλυτές.

H διοίκηση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Euro2day.gr ότι το πλάνο αναδιάρθρωσης που εγκρίθηκε από την DG Comp προβλέπει διάθεση ποσοστού ως 40% της Finansbank και όχι 47% - 49% που ζητούσε αρχικά η Διεύθυνση Ανταγωνισμού.

Στόχος της Εθνικής, όπως διευκρινίστηκε, είναι η διάθεση του 40% να διενεργηθεί σε δύο χρονικές φάσεις. Να υποχωρήσει δηλαδή το ποσοστό της Εθνικής κατά περίπου 20% αρχικά και εν συνεχεία εφόσον συντρέχουν ακόμη λόγοι να υπάρξει και δεύτερη μείωση.

Ερωτώμενη δε για τον τρόπο διάθεσης, η διοίκηση της τράπεζας άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφέροντας ότι μπορεί να υπάρξει πώληση ποσοστού ή αύξηση κεφαλαίου με παραίτηση της Εθνικής από το δικαίωμα προτίμησης ή ακόμη και συνδυασμός των δύο αυτών λύσεων.

Με δεδομένο ότι η Finansbank πάει καλά, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα εξαμήνου, και χρειάζεται ισχυρή κεφαλαιακή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της, η λύση της αύξησης κεφαλαίου μπορεί να αποδειχθεί προσφορότερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v