Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2007

Ο ΟΠΑΠ και η...”λεπτομέρεια” των εκατομμυρίων

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο διαγωνισμός για τα τερματικά του ΟΠΑΠ, το συνολικό ύψος του οποίου εκτιμάται σε 150-200 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, μια… ”λεπτομέρεια” αξίας 65 εκατ. ευρώ φαίνεται να περνά απαρατήρητη. Τόσο, αν θυμάστε, χρέωσε η Intralot τον ΟΠΑΠ για να νοικιάσει τα τερματικά της, να δώσει άδειες χρήσης λογισμικού και να παράσχει υποστηρικτικές υπηρεσίες για διάστημα 6 μηνών.

Με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν η τεχνική αξιολόγηση στον παραπάνω διαγωνισμό και σίγουρα θα χρειαστεί διάστημα αρκετών μηνών για να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν τα νέα συστήματα όποιου τον κερδίσει, προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα.

Τι έχει προβλεφθεί να γίνει μετά τη λήξη της εξάμηνης συμφωνίας με την Intralot, που τελειώνει στο τέλος Ιουλίου;

Διότι υποθέτουμε ότι δεν θα είναι καθόλου ”εύπεπτο” να δοθεί νέα παράταση με νέο μισθωτήριο στην Intralot, κατόπιν των 65 εκατ. ευρώ που ήδη δόθηκαν.

Υ.Γ.: Η στήλη, αν ήταν στη θέση της Intralot, δεν θα ευχόταν τόσο να κερδίσει τον διαγωνισμό (όπου τα περιθώρια κέρδους θα είναι συμπιεσμένα για όποιον και να νικήσει) όσο να… καθυστερεί η κατακύρωσή του, ώστε να συνεχίζονται ει δυνατόν επ’ αόριστον οι ”ενοικιάσεις” τερματικών και λοιπών υπηρεσιών με… μικροποσά μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Για να σοβαρευτούμε όμως, η ανεξαρτητοποίηση του ΟΠΑΠ υπό την έννοια της πλήρους ανάληψης του risk management και όλων των λοιπών παραμέτρων διεξαγωγής του παιχνιδιού με τα πιο σύγχρονα τεχνικά μέσα είναι προαπαιτούμενο για την περαιτέρω πορεία του σε μια αγορά που ολοένα και περισσότερο κινδυνεύει να χάσει τον μονοπωλιακό της χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v