Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2007

ΡΟΚAΣ: Case study ”κρυμμένων” υπεραξιών

Η πρόσφατη ιστορία της Ρόκας είναι λίγο-πολύ γνωστή. Πριν από τρία χρόνια η μετοχή παρέπαιε, μέχρις ότου ο όμιλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής επιδίωξε να εξαγοράσει την εταιρία.

Έκτοτε, ο ιδρυτής της εισηγμένης κ. Χρ. Ρόκας αντέδρασε στην κίνηση αυτή, προσέφυγε στους Ισπανούς της Iberdrola και οι τελευταίοι απέκτησαν το πρώτο πακέτο μετοχών της Ρόκας γύρω στα 6 ευρώ, το δεύτερο γύρω στα 10 και σήμερα –με την τρέχουσα τιμή της μετοχής στα 21,70- όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουν σε δημόσια πρόταση.

Και για να θέλουν οι Ισπανοί να ενισχύσουν τη θέση τους στα τρέχοντα επίπεδα, φαίνεται να πιστεύουν στις προοπτικές της εταιρίας.

Το ευχάριστο είναι ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο η τιμή της μετοχής εκτοξεύθηκε στα ύψη, ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επενδυτές.

Αυτό που προβληματίζει είναι πως πριν από τρία χρόνια ελάχιστοι από τους αναλυτές και τους λοιπούς παράγοντες της αγοράς είχαν προβλέψει ένα τόσο λαμπρό μέλλον για την εισηγμένη.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι πριν από μία τριετία σχεδόν όλα τα δεδομένα που οδήγησαν στην τόσο μεγάλη άνοδο της μετοχής ήταν γνωστά:

Από τότε ξέραμε για την υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πολλαπλασιάσει τις επιδόσεις της στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Από τότε η ηγεμονία της εισηγμένης στα αιολικά πάρκα ήταν δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

Και φυσικά, από τότε υπήρχε το Γ’ ΚΠΣ που είχε πολλά έργα ακόμη να χρηματοδοτήσει.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι μήπως σήμερα υπάρχουν στο ταμπλό και άλλες μετοχές που θα μπορούσαν να έχουν πορεία ανάλογη με αυτή της Ρόκας κατά την επόμενη τριετία.

Μετοχές που αν εντοπιστούν, θα αποφέρουν μεγάλες αποδόσεις, ανεξάρτητα από το πού θα βρίσκεται τότε ο Γενικός Δείκτης και ανεξάρτητα από τις εκάστοτε συγκυρίες στις ΗΠΑ, στην Κίνα ή σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη.

Υ.Γ.: Κατά την πολυετή παρουσία μας στη Σοφοκλέους έχουμε δει αρκετούς μακροπρόθεσμους να έχουν γίνει πλούσιοι από την Εργασίας, την Πίστεως, την Πειραιώς και τόσες άλλες μετοχές από διάφορους κλάδους. Πλούσιους από το trading είναι αμφίβολο αν γνωρίσαμε πάνω από δύο ή τρεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v