Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2014

Η εθελουσία της Alpha Bank και τα μηνύματα από Νέα Υόρκη

Η εθελουσία της Alpha Bank και τα μηνύματα από Νέα Υόρκη

ΚΛΙΜΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Περισσότερους από 130 θεσμικούς επενδυτές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν οι διοικήσεις Alpha Bank και Eurobank κατά τις πρόσφατες παρουσιάσεις στη Ν. Υόρκη.

Στο road show που διοργάνωσε η Deutsche Bank το ενδιαφέρον των επενδυτών έσπασε νέα ρεκόρ, λόγω και του περιβάλλοντος πλεονάζουσας ρευστότητας διεθνώς.

Τα θετικά μηνύματα για τις εγχώριες τράπεζες και το Χ.Α είναι σημαντικά. Οι ξένοι παραμένουν υποεπενδυμένοι σε ελληνικές μετοχές, ενώ έχει παρέλθει ο πανικός για το αποτέλεσμα του stress test.

Το κακό είναι όμως ότι έχει μεγεθυνθεί η ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις. Και η αβεβαιότητα καθορίζει εν πολλοίς τις επενδυτικές αποφάσεις, ιδιαίτερα των long term χαρτοφυλακίων.

 

ALPHA: Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha, που αποτελεί μια από τις δεσμεύσεις του πλάνου αναδιάρθρωσης.

Το πρόγραμμα θα στοχεύει στην αποχώρηση ως 2000 υπαλλήλων της Alpha Bank η οποία αποτελεί τη μοναδική από τις συστημικές τράπεζες που δεν έτρεξε εθελούσια έξοδο την περσινή χρονιά.

Παρ όλα αυτά πέρσι σε επίπεδο ομίλου το προσωπικό της μειώθηκε κατά 946 άτομα ή 5,3%, (σ.σ 16.934 άτομα την 31.12.2013 από 17.880 άτομα την 31.12.2012) , ενώ έκλεισαν και 123 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v