Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2014

Τράπεζες: Με hard underwriting οι ενδεχόμενες ΑΜΚ

Τράπεζες: Με hard underwriting οι ενδεχόμενες ΑΜΚ

Πυρετός επικρατεί από χθες το βράδυ στα τραπεζικά επιτελεία, μετά τη γνωστοποίηση των ευρημάτων της άσκησης προσομοίωσης και της αξιολόγησης ποιότητας στοιχείων ενεργητικού.

Παρά τη σιγή ιχθύος που τηρούν οι τραπεζίτες, λόγω και των αυστηρών συμφώνων εμπιστευτικότητας που υπέγραψαν, η αίσθηση που έχει η αγορά είναι ότι οι τελικές κεφαλαιακές ανάγκες θα διαμορφωθούν σε απόλυτα διαχειρίσιμα επίπεδα.

Η αγορά εκτιμά ότι η Alpha και η Πειραιώς δεν θα χρειασθούν αυξήσεις. Η Εθνική και η Eurobank ακόμη και αν χρειασθούν ΑΜΚ έχουν κάνει τα... κουμάντα τους.

Όπως γράφει σήμερα το Euro2day.gr οι ΑΜΚ, είτε σε μητρικές, είτε σε θυγατρικές, θα επιτρέψουν στις δύο τράπεζες να δημιουργήσουν κεφαλαιακό απόθεμα για την εξόφληση σε εύθετο χρόνο και των προνομιούχων μετοχών.

Και επειδή οι εποχές για τη χώρα είναι πονηρές και το κλίμα ευμετάβλητο λόγω του πολιτικού κινδύνου, οι τραπεζίτες είναι σε ανοικτή γραμμή με ξένες επενδυτικές.

Τα σχήματα αναδοχής παρότι δεν ανακοινώνονται πρακτικά έχουν κλείσει.

Και σε μία από τις περιπτώσεις συζητείται το ενδεχόμενο εγγύησης κάλυψης (hard underwriting). Δηλαδή οι ανάδοχοι θα εγγυηθούν την κάλυψη της ΑΜΚ. Το έργο τους δεν προβλέπεται δύσκολο αν οι βασικοί μέτοχοι δεσμευτούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους.

ΥΓ.: Τα αποτελέσματα 9μήνου της Eurobank αναμένεται να ανακοινωθούν το διάστημα 3 - 7 Νοεμβρίου. Και επειδή τα προ προβλέψεων έσοδα της φετινής χρήσης συνυπολογίζονται στα capital plans, ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v