Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2014

Έγινε της... Τιενανμέν στο ΤΑΙΠΕΔ λόγω ΟΛΠ

Έγινε της... Τιενανμέν στο ΤΑΙΠΕΔ λόγω ΟΛΠ

Λίγες εβδομάδες μετά την άγρια κόντρα της προηγούμενης διοίκησης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με την κυβέρνηση και τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, τα νέα αφεντικά του ταμείου βρέθηκαν αντιμέτωπα με μια ακόμα κρίση λόγω ΟΛΠ.

Η παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο ενέκρινε υπό δύο όρους το φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ - Cosco και η έντονη αντίδραση των Κινέζων έφτασε μέχρι την οδό Κολοκοτρώνη.

Ορισμένοι υπενθύμιζαν πως λίγο πριν φύγει, ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Κ. Μανιατόπουλος είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο φιλικός διακανονισμός δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Το πρόβλημα το κληρονόμησε η διοίκηση Μπουχώρη - Κονδύλη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες ανέβηκαν εκ νέου οι τόνοι της αντιπαράθεσης ενώ κυβερνητικά στελέχη θεωρούσαν πως η συμφωνία με την Cosco θα είναι περίπατος.

Οι πληροφορίες περί παραιτήσεων που δεν έγιναν δεκτές είναι αδύνατον να διασταυρωθούν, αλλά κυκλοφόρησαν έντονα στο λιμάνι. Πηγές του Ταμείου πάντως εμφανίζονται καθυσυχαστικές υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν καταστάσεις ανάλογες προηγούμενων «μίνι» κρίσεων στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όσο για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, που έχει ταχθεί κατά της πώλησης του 67% του ΟΛΠ, φρόντισε και χθες -κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου- να πει αυτά που θέλει.

Υπενθύμισε πως στις 25 Νοεμβρίου είναι η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης και επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ των πολλών συμβάσεων παραχώρησης, ανάλογα με τις διάφορες δραστηριότητες στο λιμάνι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v