Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2014

Ένα βήμα πριν… τα «σκουπίδια» οι διαγωνισμοί για τα απορρίμματα

Ένα βήμα πριν… τα «σκουπίδια» οι διαγωνισμοί για τα απορρίμματα

Από τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν τελικά στον διαδημοτικό σύνδεσμο της Αττικής (ΕΔΣΝΑ) θα κριθεί η τύχη των τεσσάρων εν εξελίξει διαγωνισμών για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Γραμματικό και Κερατέα.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, πάντως, φαίνεται αποφασισμένη να ακυρώσει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, θεωρώντας πως σχεδιάστηκαν φαραωνικά έργα που δεν λαμβάνουν υπόψη τις απαιτήσεις των κοινοτικών οδηγιών για ανακύκλωση κ.λπ.

Η Ρ. Δούρου μπορεί να μην εξασφάλισε τον πλήρη έλεγχο του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, αλλά δείγμα των νέων ισορροπιών -πριν καν ολοκληρωθούν οι διεργασίες για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. του συνδέσμου- αποτελούν οι συνεχείς ακυρώσεις (διά της αναβολής…) διαγωνισμών που είχαν προκηρυχθεί επί διοίκησης Γ. Σγουρού.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τρεις διαγωνισμοί για αποκατάσταση παράνομων χωματερών, ένας διαγωνισμός για την πυρασφάλεια στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης στα Άνω Λιόσια, ο διαγωνισμός για πληροφορικό σύστημα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό κ.λπ.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δείχνουν πως η «εποχή Δούρου» έχει έρθει στον διαδημοτικό σύνδεσμο και όλοι οι ισχυροί κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας περιμένουν την απόφαση για τους τέσσερις διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι πιθανότητες να προχωρήσουν θεωρούνται πολύ περιορισμένες, αφού αποτέλεσαν και σημαία της προεκλογικής εκστρατείας της νέας περιφερειακής αρχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v