Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2014

Τα καλά νέα για Finansbank και η πώληση του Hilton

Τα καλά νέα για Finansbank και η πώληση του Hilton

ΕΤΕ-Finansbank: Καλά είναι τα νέα για την Εθνική από το μέτωπο της Τουρκίας.

Η επικείμενη αύξηση του ποσοστού της ισπανικής BBVA στην Garanti Bankasi δείχνει ότι το ενδιαφέρον μεγάλων τραπεζικών ομίλων για την τουρκική αγορά επανέρχεται.

Οι Ισπανοί θα καταβάλλουν 2,5 δισ. δολάρια για να αγοράσουν από τον όμιλο Dogus ένα πρόσθετο 14,8% της Garanti ανεβάζοντας το ποσοστό τους στο 39,9% και αποκτώντας τον έλεγχο της τράπεζας. Σημειώνεται ότι το 2010 είχαν αποκτήσει το 24,8% της τουρκικής τράπεζας έναντι 5,8 δισ. δολαρίων.

Το deal της Garanti ενισχύει την αισιοδοξία στην Αθήνα ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον για τη θέση του στρατηγικού επενδυτή στη Finansbank.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική θα προχωρήσει σε συνδυασμένη προσφορά νέων και υφιστάμενων μετοχών της Finansbank στο πρώτο δίμηνο του 2015, διαθέτοντας ως το 26,9% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Στόχος είναι μέρος της συνδυασμένης προσφοράς να καλυφθεί από στρατηγικό επενδυτή ή ομάδα βασικών επενδυτών (cornerstone investors) μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και η δημόσια προσφορά νέων και υφιστάμενων μετοχών από ξένους επενδυτές.

 

Alpha Bank -πώληση Hilton: Ως το τέλος του 2016 δεσμεύεται η Alpha να πουλήσει το ξενοδοχείο Hilton με βάση το εγκεκριμένο από τη DG Comp πλάνο αναδιάρθρωσης. Στόχος όμως της τράπεζας είναι η πώληση να διενεργηθεί γρηγορότερα.

Το πότε θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v