Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2014

H «υπόθεση Ασπίς», τα ακίνητα και η ανύπαρκτη εποπτεία...

H «υπόθεση Ασπίς», τα ακίνητα και η ανύπαρκτη εποπτεία...

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απάλλαξε το ελληνικό δημόσιο από την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στους ασφαλισμένους των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value και έστειλε... τον λογαριασμό στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, δηλαδή στο σύνολο των Ελλήνων ασφαλισμένων και στις ασφαλιστικές, που καμιά ευθύνη δεν είχαν για την υπόθεση.

Οι προσπάθειες τώρα των ασφαλισμένων των δύο εταιρειών στρέφονται στο να αποζημιωθούν μέσω δανείου που θα αντλήσει το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αλλά και σ' αυτήν την περίπτωση η αγορά θα είναι εκείνη που θα πληρώσει το μάρμαρο.

Αντίθετα, το υπαίτιο ελληνικό δημόσιο δεν θα πληρώσει καθόλου για την πλημμελέστατη εποπτεία του, ή αλλιώς για την εποπτεία που ουσιαστικά ασκούσε... για τα μάτια του κόσμου.

Ενδεικτικό στοιχείο της έλλειψης οποιασδήποτε ουσιαστικής εποπτείας είναι το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», το οποίο αναφέρεται στη δίωξη που ασκείται στον κ. Λάμπρο Χριστοφή (συνεταίρο του προέδρου των Ασπίς και Commercial Value Παύλου Ψωμιάδη) με τίτλο «πουλούσε χωράφια για χρυσό»!

Αναφέρει λοιπόν, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα: «Ακόμη και για τις παραφουσκωμένες (το λιγότερο) αγοραπωλησίες ακινήτων στις Κέδαρες, την Πιτταρκού, την Πενταλιά και τη Γαλαταριά της Πάφου από την ασφαλιστική εταιρεία Commercial Value και άλλων εταιρειών του ομίλου ASPIS κατηγορείται στην Αθήνα ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας Λάμπρος Χριστοφή. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω ακίνητα, με εκτιμημένη αξία από το Κτηματολόγιο Κύπρου 146.900 ευρώ, αγοράσθηκαν από την Commercial Value και από άλλες εταιρείες του ομίλου Ψωμιάδη έναντι του αστρονομικού ποσού των 10,34 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Λάμπρος Χριστοφή τελεί υπό περιοριστικά μέτρα και υποχρεούται με βάση την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου να εμφανίζεται κάθε πρώτο δεκαήμερο του μήνα σε αστυνομικό τμήμα στην Αθήνα, ενώ κλήθηκε και κατέβαλε ως εγγυοδοσία το ποσό των 320 χιλιάδων ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v