Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2014

Τα σενάρια για την προεδρία του ΣΜΕΧΑ

Τα σενάρια για την προεδρία του ΣΜΕΧΑ

Τι θα γίνει τελικά στον ΣΜΕΧΑ, τώρα που ο πρόεδρός του (Αλέξανδρος Μωραϊτάκης) εισήλθε στη Βουλή μετά τη γνωστή παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη;

Το μόνο βέβαιο είναι πως απότ νομικής άποψης δεν υπάρχει οποιοδήποτε ασυμβίβαστο μεταξύ των δύο θέσεων και έτσι ο κ. Μωραϊτάκης δικαιούται να κατέχει και τα δύο αξιώματα.

Το θέμα βέβαια που θα μπορούσε να τεθεί από ορισμένους είναι το κατά πόσο ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ θα διαθέτει πλέον τον απαιτούμενο χρόνο προκειμένου να ασκεί στο ακέραιο τα καθήκοντά του, ή ακόμη το κατά πόσο θα ήταν χρήσιμο να παραιτηθεί προκειμένου να υπάρχουν δύο «επίσημες φωνές» που να υποστηρίζουν τα συμφέροντα της αγοράς: του βουλευτή Μωραϊτάκη και του όποιου νέου προέδρου του ΣΜΕΧΑ αναλάβει.

Απ' ότι μαθαίνουμε πάντως, ο κ. Μωραϊτάκης φαίνεται πως θα διατηρήσει τη θέση τουλάχιστον για ένα ή δύο μήνες, μέχρις ότου να ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο γύρω από τον «επενδυτή-επιτηδευματία», καθώς όχι μόνο έχει εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του, αλλά επιπλέον γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο θέμα και το έχει πάρει... «επ' ώμου».

Το αν λοιπόν θα υπάρξει αλλαγή προέδρου στον ΣΜΕΧΑ φαίνεται να ξαναμπαίνει σε λίγο καιρό, όπου βέβαια ένα από τα ζητούμενα είναι να βρεθεί χρηματιστής «με στίγμα», που να θελήσει να διαθέσει χρόνο και κόπο, προκειμένου να στηρίξει από την «πρώτη γραμμή» τα συμφέροντα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v