Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2014

Quiz για εισηγμένη στο χείλος του... γκρεμού

Quiz για εισηγμένη στο χείλος του... γκρεμού

Στις υπερδιευθύνσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ακούμε ότι μεταφέρουν οι συστημικές τράπεζες δάνεια εισηγμένης εταιρείας του κλάδου ιδιωτικής υγείας, συμφερόντων επιχειρηματία που βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Η εισηγμένη εμφάνισε και στο εννεάμηνο 2014 υψηλές ζημιές καθώς και υψηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να αυξήσουν τις ειδικές προβλέψεις και να μεταφέρουν τις απαιτήσεις τους στις εσωτερικές bad banks.

Το δίλημμα της επόμενης ημέρας για το μεγαλομέτοχο της εταιρείας είναι πλέον απλό.

Είτε θα βάλει το χέρι στην τσέπη και θα τη στηρίξει μέσω ΑΜΚ είτε θα χάσει τον έλεγχο λόγω μετοχοποίησης μέρους των δανείων της.

Ήδη εις εκ των δανειστών της κατέθεσε πρόταση για την αναχρηματοδότηση και την αποπληρωμή Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου. Με την πρόταση η οφειλή «κουρεύεται» μεν κατά 46%, αλλά το εναπομείναν υπόλοιπο θα πρέπει να αποπληρωθεί σε επτά δόσεις.

Οι πιστώτριες τράπεζες θα κρίνουν αν η πρόταση έχει νόημα ή ο κάτοχος των μετατρέψιμων θα πρέπει να περιμένει τις αποφάσεις τους για την επόμενη ημέρα του ομίλου παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v