Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2007

Η υπαίθρια διαφήμιση, το ΣτΕ και το... ξύλο!

Μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τινάζει στον αέρα το πλαίσιο λειτουργίας των εταιριών υπαίθριας διαφήμισης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η εισηγμένη ΑΛΜΑ–ΑΤΕΡΜΩΝ.

Το ΣτΕ αναίρεσε απόφαση του Εφετείου με την οποία απορρίπτονταν αίτηση πολίτη για την καταβολή αποζημίωσης από ελληνικό δημόσιο και εταιρίες επειδή ο γιος του σκοτώθηκε σε τροχαίο έπειτα από σύγκρουση με στηθαίο διαφημιστικής πινακίδας.

Κατά πληροφορίες, στην απόφαση του ΣτΕ υποστηρίζεται ότι είναι παράνομα ακόμα και τα διαφημιστικά πλαίσια που έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση μεγαλύτερη των 70 μέτρων από τον οδικό άξονα (όπως ορίζει ο νόμος για δρόμους με μεγάλα όρια ταχύτητας).

Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η πολυετής συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται η αγορά υπαίθριας διαφήμισης στην Ελλάδα, με ομοβροντία ερωτήσεων βουλευτών προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Ένας εξ αυτών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρ. Πολύδωρας, είχε δηλώσει γραπτώς προ ημερών ότι μέσα σε έναν μήνα οι υπηρεσίες του υπουργείου εντόπισαν 6.000 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Ένας άλλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Αθ. Νάκος, παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να ξηλωθούν οι παράνομες πινακίδες γιατί οι υπάλληλοι των δήμων τρώνε ξύλο!

Είναι τυχαίο ότι δεν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα καμία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου; Η διοίκηση της ΑΛΜΑ-ΑΤΕΡΜΩΝ υποστηρίζει, πάντως, ότι συζητά με ξένους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v