Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 9 2015

Ετοιμες να πουν «αντίο» τρεις χρηματιστηριακές

Ετοιμες να πουν «αντίο» τρεις χρηματιστηριακές

ΤΕΝΕΡΓ: Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016 παρατάθηκε η ισχύς των δύο αδειών για αιολικά πάρκα που κατέχει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην ακατοίκητη νησίδα Άγιος Γεώργιος, ανοικτά του Σουνίου. Στην απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου, προβλέπεται επίσης η δυνατότητα περαιτέρω παράτασης των αδειών, μετά από επαναξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των έργων.

Η υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου εξελίσσεται πλέον με γρήγορους ρυθμούς, παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, λόγω του μεγέθους του αιολικού και της ανυπαρξίας λιμενικής και κάθε άλλης υποδομής στη βραχονησίδα.

Τις προηγούμενες μέρες η εισηγμένη εταιρεία οριστικοποίησε την παραγγελία των 23 ανεμογεννητριών που θα εγκατασταθούν στο νησί, στη δανέζικη Vestas. Οι ανεμογεννήτριες με ισχύ 3 και 3,3 μεγαβάτ η κάθε μία θα διοχετεύουν την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο μέσω υποβρύχιου καλωδίου, ενώ η απόδοση του αιολικού με βάση τα ανεμολογικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης περιοχής είναι πολύ ανώτερη του μέσου όρου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, η παραλαβή των ανεμογεννητριών θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους, ενώ η αιολική μονάδα, εκτός απροόπτου, θα αρχίσει να παράγει το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ: Η πολιτική αβεβαιότητα έπληξε έντονα (και) τα οικονομικά των χρηματιστηριακών. Πέρα από τις απολύσεις που είδαμε ακόμη και μέσα στην εορταστική περίοδο, μία χρηματιστηριακή αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της (η Μετοχική Χρηματιστηριακή τα χαρτοφυλάκια της οποίας «μετακομίζουν» στην Παντελάκης), ενώ ακούμε πως άλλες δύο εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετατραπούν σε ΑΕΠΕΥ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v