Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2015

Lamda Development: Η μετοχή, το Ελληνικό και οι λιανικές πωλήσεις

Lamda Development: Η μετοχή, το Ελληνικό και οι λιανικές πωλήσεις

Η Lamda Development ήταν χθες η μόνη μετοχή του Χ.Α. που «έγραψε» νέο χαμηλό δωδεκαμήνου.

Ο τίτλος έχει χάσει 16% στο τρίμηνο, 36% στο εξάμηνο και 40% στο έτος, περισσότερο δηλαδή από το Γενικό Δείκτη (-36% στο δωδεκάμηνο) παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος επηρεάστηκε σημαντικά από το -55% των τραπεζών.

Ενδεικτικά στοιχεία του πόσο χαμηλά έχει υποχωρήσει η μετοχή της εισηγμένης είναι τα παρακάτω τέσσερα:

Πρώτον, η τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας στο Χ.Α. περιορίζεται στα 231,1 εκατ. ευρώ, όταν μέσα στο 2015 οι μέτοχοι ενίσχυσαν μέσω ΑΜΚ τη Lamda Development με 150 «φρέσκα» εκατ. ευρώ.

Δεύτερον, η τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας (231,1 εκατ.) είναι κατά 43,4% χαμηλότερη από την καθαρή της θέση (408,4 εκατ. ευρώ), όπως αυτή αποτυπώνεται στις λογιστικές καταστάσεις της 30ής Σεπτεμβρίου.

Τρίτον, η ρευστότητά της είναι αρκετά ικανοποιητική (καθαρός δανεισμός 152,2 εκατ. -όλος μακροπρόθεσμος- έναντι ιδίων κεφαλαίων 408,4 εκατ. ευρώ).

Και τέταρτον, τα αποτελέσματα εννεαμήνου θα ήταν κερδοφόρα (προ φόρων ζημία 2,5 εκατ.) σε περίπτωση που δεν εγγράφονταν λογιστικές ζημίες αποτιμήσεων στην εύλογη αξία, ύψους 4,9 εκατ. ευρώ.

Πολύ πιθανόν λοιπόν, η τιμή της μετοχής να έχει προεξοφλήσει ενδεχόμενο ναυάγιο στην υπόθεση «αξιοποίηση Ελληνικού» και ίσως -ως ένα βαθμό- και κακή πορεία των λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα το 2015. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι τα εμπορικά κέντρα (η εισηγμένη διαθέτει τρία) εμφανίζουν πορεία καλύτερη από το μέσο όρο της αγοράς.

Αν τώρα κάτι από τα δύο προηγούμενα,δεν πάει τόσο άσχημα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v