Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2015

Ο Βαρουφάκης, τα Καγιέν και οι... καθαρίστριες

Ο Βαρουφάκης, τα Καγιέν και οι... καθαρίστριες

«Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά. Όταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη».

Η τοποθέτηση του νέου υπουργού Οικονομικών προκάλεσε αίσθηση, όπως και οι αναφορές του ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μονομαχία με τους εταίρους και ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση για το ελληνικό πρόβλημα.

Όλα αυτά μένει να φανούν. Η στήλη πάντως θα σημειώσει ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους υπουργούς που έσπευσαν να εξαγγείλουν γενναιόδωρες πολιτικές χωρίς να μιλήσουν για την ταμπακιέρα, ο ίδιος ήταν ο μόνος που απάντησε στο ερώτημα πού θα βρει τα λεφτά για μία παροχή: να αποκαταστήσει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως είπε «από τις πρώτες μας κινήσεις θα είναι η άμεση εξοικονόμηση πόρων με μια θεαματική μείωση των δαπανών αυτού του Υπουργείου, του αριθμού των συμβούλων, για παράδειγμα, εξοικονόμηση που θα χρηματοδοτήσει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του».

Μένει να φανεί αν το κονδύλι είναι αρκετό...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v