Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2007

Όμιλος Λιακουνάκου: Συμβουλές σκέτο... ”χρυσάφι”

Είναι εταιρία συμβούλων, λέγεται ΠΡΙΣΜΑ και σ’ αυτή συμμετέχει με ποσοστό περίπου 28%, άμεσα και έμμεσα, o εισηγμένος όμιλος ΑΧΟΝ.

Για την ακρίβεια είναι εταιρία συμβούλων αντισταθμιστικών ωφελημάτων, υποθέτουμε από μεγάλες αμυντικές μπίζνες.

Διαβάζοντας λοιπόν τις λογιστικές καταστάσεις του 2006 αυτής της εταιρίας συμβούλων, είδαμε πράγματα που φαίνονται... θαυμάσια στο μάτι του απλού επενδυτή.

Και που τον κάνουν να σφαδάζει από... πόνο που η ΑΧΟΝ δεν έχει την πλειοψηφία ή και το... 100% της εταιρίας.

Διότι με μόλις έξι άτομα προσωπικό, η συγκεκριμένη εταιρία του ομίλου σημείωσε έσοδα -συμβουλευτικών υπηρεσιών προφανώς- 15 εκατ. ευρώ (2,5 εκατ. ευρώ ανά εργαζόμενο) και καθαρά κέρδη ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ λίγο παραπάνω από... 9,5 εκατ. ευρώ!

Δηλαδή μια εταιρία συμβούλων με έξι άτομα προσωπικό σημειώνει μεγαλύτερα κέρδη απ’ ό,τι πολλές εισηγμένες της μέσης κεφαλαιοποίησης, που διαθέτουν πολλές μονάδες παραγωγής και δραστηριότητα σε μια σειρά από χώρες!

Περιττό δε να το πούμε, αυτή η εταιρία έχει πολύ μεγαλύτερα κέρδη και από την ίδια την... ΑΧΟΝ, για τους μετόχους της οποίας στη χρήση 2006 τα κέρδη μετά από φόρους ήταν μόλις 3,29 εκατ. ευρώ.

Έχει σημασία βέβαια κάτω από ποιο πρίσμα και ποιον... άξονα βλέπει ο καθένας τα πράγματα.

Υ.Γ.: Για όσους δεν το ξέρουν, η ΠΡΙΣΜΑ είναι η μετεξέλιξη της ΑΧΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ Α.Ε., η πορεία της οποίας, ως γνωστόν, έληξε άδοξα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v