Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2007

”Ψήνονται” και νέα ελληνοκυπριακά deals

”Ψήνονται” και νέα ελληνοκυπριακά deals

Όλοι περίμεναν ότι η Κοινή Πλατφόρμα θα λειτουργούσε καταλυτικά στην ήδη προϋπάρχουσα τάση για ολοένα και περισσότερα ελληνοκυπριακά deals. Έτσι, πέρα από την κινητικότητα στο μέτωπο MPB - Τράπεζας Κύπρου, είχαμε την εξαγορά εισηγμένων ”οχημάτων” του ΧΑΚ από Ελλαδίτες επενδυτές.

H εταιρία επενδύσεων Εξέλιξη του κ. Ανδρέα Λεωνίδου πέρασε στα χέρια της Sanyo.

Ο όμιλος της Ασπίδας Πρόνοιας απέκτησε τον πρώτο λόγο στις Marketrends και Liberty Life (ασφαλιστική) του κ. Λάμπρου Χριστοφή, ενώ υπάρχουν σχέδια για τη Universal Bank και… ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.

Όπως για παράδειγμα η απόκτηση της Laser Επενδυτικής, με τον ελληνικό όμιλο να προσφέρει σημαντικότατο premium για την απόκτησή της.

Έχουμε όμως κι άλλες επικείμενες εξελίξεις.

Όπως για παράδειγμα στη Megabet (μετονομάστηκε σε Sea Star Capital μετά την απόκτηση της πλειοψηφίας της από συμφέροντα μελών της οικογένειας Βαρδινογιάννη).

Η Megabet τώρα προετοιμάζει αύξηση κεφαλαίου 170 εκατ. ευρώ με στόχο την επέκταση στον χώρο της ναυτιλίας και της εξόρυξης ορυκτού πλούτου.

Για τον λόγο αυτό, αναζητούνται εταιρίες προς εξαγορά, κάποιες εκ των οποίων θα προέρχονται πιθανότατα από την Ελλάδα. Τα σχέδια φαίνεται πως είναι μεγάλα!

Επίσης, δρομολογείται η εξεύρεση στρατηγικού συνεταίρου στην Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως. Μια τράπεζα που ”πέρασε διά πυρός και σιδήρου” κατά το παρελθόν και η οποία ”σε κάποιο φεγγάρι” είχε βρεθεί πολύ κοντά στα χέρια του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Τώρα που η ΚΤΑ εξυγιάνθηκε και το ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο στην Κύπρο έχει ”φουντώσει” για τα καλά, αναζητείται στρατηγικός εταίρος. Και αυτός μπορεί κάλλιστα να προέλθει από την Ελλάδα.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στο όποιο ενδιαφέρον φέρεται να είχε επιδείξει η υπό ίδρυση Synergy Bank, της οποίας πρόεδρος θα ήταν ο –γνωστός σε όλους μας- κ. Ι. Παλαιοκρασσάς και η –επίσης γνωστή πλέον σε όλους- Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ.

Σωστά πάει το μυαλό σας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v