Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 24 2007

HYATT: Αγοραπωλησίες... εντυπώσεων

Το ποιοι μπορούν να πωλούν μετοχές Hyatt πάνω από τα 11 ευρώ μπορεί κάποιος να το υποθέσει. Προφανώς μερικοί μικροεπενδυτές που έχουν κρατήσει τα χαρτιά τους περιμένοντας να δουν την κατάληξη της κόντρας μεταξύ της BC Partners με τα hedge funds, και αφού βρίσκουν ευκαιρία να πουλήσουν ψηλότερα το κάνουν.

Άλλωστε, οι οποιεσδήποτε πωλήσεις γίνονται με κέρδος, καθώς κατά την τελευταία πενταετία η τιμή της μετοχής ουσιαστικά ΠΟΤΕ δεν πέρασε αξιοσημείωτα το επίπεδο των 11 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όσοι κατέχουν τον τίτλο από το φθινόπωρο του 2005 έχουν κερδίσει τα ενδιάμεσα μερίσματα, ενώ όσοι είναι αγορασμένοι από παλιά, μέσω της πώλησης γράφουν επιπλέον και σημαντικά κεφαλαιακά κέρδη.

Το ερώτημα είναι ποιος… αγοράζει.

Ποιος, για παράδειγμα, στήθηκε χθες στα 12,10 ευρώ (10% δηλαδή πάνω από τα 11 ευρώ) δηλώνοντας την πρόθεση να αγοράσει 100.000 κομμάτια;

Η πλευρά του μεγαλομετόχου που ελέγχει πάνω από το 80% δεν έχει κανένα συμφέρον να το πράξει.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι αγοράζουν (κάποιες ελάχιστες, στην πράξη, ποσότητες μετοχών) όσοι διαφωνούν για τη συγχώνευση με την Dionysos, με απώτερο στόχο να εμποδίσουν την έξοδο της Hyatt από τη Σοφοκλέους, μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο περί δυνατής εξόδου από το Χ.Α.

Κοινώς, όλα κλίνουν προς την αίσθηση ότι τα hedge funds που έχουν σταθεί απέναντι από τη HYATT, έχοντας μπροστά τους την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλει (ζήτησαν και προσωρινή διαταγή, αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε), φτιάχνουν ”κλίμα” στο ταμπλό.

Γιατί αν η τιμή στο ταμπλό ήταν καρφωμένη, ακίνητη στα 11 ευρώ, οι εντυπώσεις θα ήταν άλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v