Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2015

Η Εθνική, το μήνυμα της ΕΚΤ και οι νέοι υποψήφιοι για CEO

Η Εθνική, το μήνυμα της ΕΚΤ και οι νέοι υποψήφιοι για CEO

Η μη έγκριση της καταλληλότητας του Γ. Μιχελή από τον Μηχανισμό Ενιαίας Εποπτείας της ΕΚΤ ήταν άλλο ένα μήνυμα στην κυβέρνηση.

Αφενός έδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι διατεθειμένη να διευκολύνει κυβερνητικές επιλογές εφόσον δεν συνάδουν με όσα προβλέπει το εποπτικό και κανονιστικό πλαίσιο. Αφετέρου, υπενθύμισε, κάπως ηχηρά είναι η αλήθεια, τα προσόντα που πρέπει να πληροί ο επόμενος υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ETE.

Για παράδειγμα, θα πρέπει ακόμη και αν είναι πρόσωπο με -μικρή- αποχή από την άσκηση διοίκησης να έχει εμπειρία στο risk management.

Με δεδομένο ότι η ΕΚΤ ενέκρινε αρχικά την καταλληλότητα της κ. Κατσέλη για τη θέση του προέδρου της τράπεζας, ο υποψήφιος για τη θέση του CEO θα πρέπει να «δένει» μαζί της. 

Υπό το παραπάνω πρίσμα οι επιλογές δεν είναι πολλές σύμφωνα με έγκυρες πηγές της αγοράς. Στην Εθνική μάλλον θα επιστρέψει στέλεχος που την ξέρει καλά και διατηρεί αρμονικές σχέσεις με την κ. Κατσέλη.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα αναβάθμισης στελέχους μικρότερης τράπεζας, αν και προς το παρόν πρόκειται για σενάριο με μικρές πιθανότητες υλοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v