Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2015

Σφηνάκια για Νηρέα, Πετρόπουλο και Alpha Trust Ανδρομέδα

Σφηνάκια για Νηρέα, Πετρόπουλο και Alpha Trust Ανδρομέδα

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Oι επαφές ξένων επενδυτών - εντός ή εκτός συνόρων - με εκπροσώπους εισηγμένων επιχειρήσεων συνεχίζονται ακόμα και τώρα.

Οι ρυθμοί ελάχιστα έχουν μειωθεί, ωστόσο οι πρώτες ερωτήσεις που απευθύνουν οι fund managers αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις.

Δεύτερο δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης η πολύ υψηλή για τα δεδομένα τους μεταβλητότητα της εγχώριας αγοράς.

Και αφού αυτά τα ζητήματα αναλυθούν επαρκώς, οι ξένοι επενδυτές επαναλαμβάνουν πως το ενδιαφέρον τους για ελληνικές εταιρείες υφίσταται και θα ενισχυθεί μόλις το ευρύτερο περιβάλλον δείξει σημάδια μερικής έστω σταθεροποίησης.

Το επόμενο δίμηνο θα είναι εξαιρετικά δραστήριο όσον αφορά συνέδρια και roadshows ανά την Ευρώπη και όχι μόνο... 

 

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Από τον Ιούλιο του έτους 2000 (όταν ιδρύθηκε η Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ) έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015 ο Γενικός Δείκτης έχει καταγράψει απώλειες 64,71%, σε αντίθεση με την εσωτερική αξία της εισηγμένης επενδυτικής εταιρείας που έχει σημειώσει άνοδο 23,8%.

Προφανώς, η επαγγελματική διαχείριση -τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση- υπεραπέδωσε έντονα σε σχέση με το Γενικό Δείκτη και πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τις αποδόσεις των περισσότερων μεμονωμένων μικροεπενδυτών που επιδόθηκαν κατά καιρούς σε... κινήσεις trading.

Στα 22,99 ευρώ η εσωτερική αξία του τίτλου στις 28 Φεβρουαρίου 2014, στα 17,43 ευρώ η χθεσινή τιμή (discount).

 

ΝΗΡΕΑΣ: Αν ήταν συγγενείς... θα συναντιούνταν λιγότερες φορές το χρόνο! Μιλάμε για τους ομολογιούχους του Νηρέα που θα βρεθούν στις 26 Μαρτίου σε μία ακόμη έκτακτη γενική συνέλευση για να μεταθέσουν χρονικά -για πολλοστή φορά- την αποπληρωμή του ομολόγου (αυτή τη φορά για τη 13η Ιουλίου).

Η νέα αυτή αναβολή οφείλεται στην καθυστέρηση που παρατηρείται στο μέτωπο της συνολικής αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων του εισηγμένου ομίλου, χωρίς πάντως να υπάρχει κάποια πληροφορία πως το σχέδιο κεφαλαιοποίησης μέρους των δανειακών υποχρεώσεων από τις τράπεζες έχει ανατραπεί.

 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με ενδιαφέρον αναμένεται μέσα στο Μάρτιο η δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων της εταιρείας Πετρόπουλος, η μετοχή της οποίας έχει καταγράψει κέρδη 39,2% το τελευταίο εξάμηνο (-30,2% ο Γενικός Δείκτης) και 63,2% το τελευταίο δωδεκάμηνο! (-38,9% ο Γενικός Δείκτης).

Ο υγιής εισηγμένος όμιλος (χρηματιστηριακή αξία 22,8 εκατ. ευρώ) επέστρεψε στην κερδοφορία το 2013 και στο περυσινό εννεάμηνο αύξησε το καθαρό του αποτέλεσμα από τα 397 χιλ. στο 1,368 εκατ. ευρώ.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, ενδιαφέρον έχει τόσο το τελικό αποτέλεσμα της χρήσης, όσο και η παρουσίαση που θα ακολουθήσει στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, καθώς εκεί θα τεθούν αναμφίβολα και ζητήματα μελλοντικών προοπτικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v