Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2007

Aegean: Στη Σοφοκλέους ή στην… TPG;

Γράψαμε ότι αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένο, στην ”ατζέντα” της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, να συζητηθεί η εισαγωγή στο Χ.Α. της Aegean.

Ενδέχεται όμως να υπάρξουν και… απρόοπτα.

Οι πληροφορίες ότι βασικοί μέτοχοι της Aegean βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες με το private equity TPG Capital (γνωστό και ως Texas Pacific Group) επιμένουν στην αγορά μετά το προχθεσινό δημοσίευμα του Μιχαήλ Γελαντάλι στην ”Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”.

Και μάλιστα συζητούνται σε γραφεία παραγόντων του χώρου των funds, που δεν αρέσκονται σε άσκοπα κουτσομπολιά για να περνά η ώρα τους.

Ορισμένοι μάλιστα επισημαίνουν τη φιλική σχέση που συνδέει μέλος της οικογένειας Βασιλάκη (που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην Aegean) με τον κ. Φίλιππο Κωστελέτο της TPG.

O τελευταίος έκλεισε το προηγούμενο μεγάλο deal της φίρμας του στη χώρα μας -σε συνεργασία με την Apax-, δηλαδή το ”διπλό” deal εξαγοράς της ΤΙΜ Ελλάς και της Q-Telecom.

Όλοι, δε, επισημαίνουν το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει δείξει η TPG γενικότερα στον χώρο των αεροπορικών μεταφορών και μάλιστα με σημαντική επιτυχία.

Και αναφέρουν ενδεικτικά το turn around της Continental, τη RyanAir, αλλά και το προκαταρκτικό bid για την Iberia που εκδηλώθηκε στο τέλος Μαΐου.

Ένα είναι βέβαιο. Η Aegean… ”πετάει”, ο κλάδος διεθνώς βρίσκεται στο προσκήνιο και η Ολυμπιακή στο… ράφι!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v