Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2015

ΧΑ: Φάρμακο στις... πληγές μέσω των roadshows

ΧΑ: Φάρμακο στις... πληγές μέσω των roadshows

Σε ύστατη προσπάθεια προσέλκυσης του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές επιχειρήσεις μεταφράζεται η μαζική συμμετοχή εισηγμένων εταιρειών σε roadshows που διοργανώνονται το επόμενο μήνα ανά την Ευρώπη, παρά το απόλυτα θολό κλίμα που επικρατεί εντός των τειχών.  

Με την αβεβαιότητα λόγω των διαπραγματεύσεων να έχει πλήξει τόσο την οικονομία, όσο και την αγορά, οδηγώντας δείκτες και μετοχές στα τάρταρα -ενδεικτικό το ότι οι τραπεζικοί τίτλοι χάνουν ήδη 42% από την αρχή του έτους- το Χ.Α. αναζητά φάρμακο στις πληγές του μέσω των επαφών με ξένους fund managers, οι οποίοι είναι γεγονός ότι διατηρούν αυξημένο ενδιαφέρον για μερίδα ελληνικών επιχειρήσεων.

Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο στο ετήσιο roadshow της Μorgan Stanley, ακολουθούν το Παρίσι, η Βαρσοβία, η Κωνσταντινούπολη και ξανά το Λονδίνο, με διοργανωτές μεγάλους ξένους οίκους.

Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει συνδιοργάνωση με ελληνική συμμετοχή. Αποκορύφωμα των σχετικών επαφών το roadshow της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη, εντός Ιουνίου.

Για το συγκεκριμένο event η λίστα συμμετεχόντων βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή, καθώς υπάρχει η επιθυμία συμμετοχής εταιρειών όχι μόνο της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, αλλά τόσο της μεσαίας και της μικρής όσο και μικρού αριθμού μη εισηγμένων εταιρειών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v