Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2007

Δομική: Από... στόρι πάμε καλά, από κέρδη τίποτα!

Στα 38,8 εκατ. ευρώ έφτασε... αισίως η κεφαλαιοποίηση της Δομικής Κρήτης, μετά το καθόλου ευκαταφρόνητο +168% (!!!) που έχει σημειώσει η μετοχή της κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Πύραυλος η Δομικάρα.

Από κέρδη όμως... τίποτα.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δεν φαίνεται να ενθουσίασαν κανέναν. Και δικαίως.

Χωρίς να έχει φέτος τα περυσινά έκτακτα κέρδη από την πώληση της Δομικής Ακινήτων, ο εισηγμένος όμιλος υποχρεώθηκε σε ζημία 425 χιλιάδων ευρώ, με το σύνολο των τραπεζικών του υποχρεώσεων να ανεβαίνει και να προσεγγίζει τα... 14 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 5,48 εκατ. είναι βραχυπρόθεσμα).

Υπάρχει, θα πείτε, και η συμμετοχή στην ενέργεια, για την οποία τόσα και τόσα έχουν γραφτεί στον Τύπο.

Ποτάμια το μελάνι.

Πότε την εξαγοράζει ο ένας, πότε ο άλλος αποκτά θέση στρατηγικού συνεταίρου κι άλλα τέτοια πολύ... νόστιμα και ”σέξι”, που όμως μέχρι τώρα καθόλου δεν έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Πράγματι, η Δομική Κρήτης διαθέτει συμμετοχές σε εταιρίες που έχουν υποβάλει αιτήσεις για αιολικά πάρκα γύρω στα 340 MW.

Βέβαια -για να μην παρεξηγούμαστε- μιλάμε για ΑΙΤΗΣΕΙΣ κι όχι για άδειες. Άλλο λοιπόν Λωζάνη κι άλλο... Κοζάνη, για να βάλουμε και λίγο τα πράγματα στη θέση τους.

Όσοι δε είναι λίγο πιο προσεκτικοί, θα έχουν ίσως αντιληφθεί ότι στις εταιρίες που έχουν το ενεργειακό ενδιαφέρον η συμμετοχή της Δομικής Κρήτης είναι μόλις... 30%!

Μήπως κάποιοι πρέπει να βάλουν λίγο κάτω το... μολύβι και να μετρήσουν πώς προκύπτει άραγε αυτή η αποτίμηση;

Πριν γίνει ο πύραυλος... ”Τσάλεντζερ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v