Μπορεί ο στόχος εσόδων του ΥΠΟΙΚ από την παραχώρηση αδειών διαδικτυακού στοιχήματος να περιορίστηκε από τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως στα «125 - 175 εκατ. στο δωδεκάμηνο», αλλά στην αγορά τυχερών παιχνιδιών θεωρούν πως ακόμα και αυτά τα νούμερα είναι μη ρεαλιστικά.
Όπως επισημαίνουν, «στο υπουργείο θεωρούν πως μπορούν να εισπράξουν περί τα 72 εκατ. ευρώ από τις 24 εταιρείες (περί τα 3 εκατομμύρια από κάθε μία) που έχουν σήμερα προσωρινές άδειες ώστε οι τελευταίες να λάβουν άδεια πενταετούς διάρκειας. Όμως, ελάχιστες από τις συγκεκριμένες εταιρείες είναι ενεργές στην ελληνική αγορά και συνεπώς θα πληρώσουν για μόνιμη άδεια».
Είναι χαρακτηριστικό πως το μεγαλύτερο κομμάτι των φορολογικών εσόδων για το ελληνικό δημόσιο προέρχεται σήμερα από δύο - τρεις δικτυακούς τόπους που συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των Ελλήνων παικτών στο Διαδικτυακό Στοίχημα.
Σύμφωνα με το κείμενο που εστάλη χθες στους δανειστές, οι εταιρείες που θέλουν πενταετή άδεια πρέπει να πληρώσουν τα 3 εκατομμύρια εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους.
Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει πως οι αδειοδοτημένες εταιρείες θα προκαταβάλλουν «τουλάχιστον» 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως ως φόρο. Στη συνέχεια, για να παραταθούν οι πενταετείς άδειες θα υπάρξει τίμημα «που θα καθοριστεί από την αγορά» αναφέρεται στο κείμενο.
Στην αγορά υπενθυμίζουν, τέλος, και το γεγονός πως ο ΟΠΑΠ διαθέτει το μονοπώλιο στο Διαδικτυακό Στοίχημα.