Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 7 2015

Τα καλά νέα για Chipita και η επόμενη ημέρα της Attica Bank

Τα καλά νέα για Chipita και η επόμενη ημέρα της Attica Bank

CHIPITA: Καλύτερα από κάθε προσδοκία πήγε το IPO της αιγυπτιακής θυγατρικής της Chipita.

Η Edita εισήχθη στο τοπικό χρηματιστήριο, μέσω συνδυασμένης διάθεσης νέων και υφιστάμενων μετοχών, και η διαπραγμάτευση των νέων τίτλων ξεκίνησε στις 2 Απριλίου.

Το ενδιαφέρον για την προσφορά ήταν ιδιαίτερα υψηλό με αποτέλεσμα να υπάρξει υπερκάλυψη κατά περίπου 13 φορές και η εταιρεία να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση με αποτίμηση 800 εκατ. ευρώ!

Η Chipita διέθεσε περίπου το 50% της θέσης που διατηρούσε στην Edita Food Industries αντλώντας σημαντική ρευστότητα η οποία σε συνδυασμό με τη βελτίωση των μεγεθών του ομίλου το 2014 (σ.σ. με εξαίρεση την Τουρκία) ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις αλλά και για την εισαγωγή της μητρικής σε χρηματιστηριακή αγορά.

Σημειώνεται ότι μετά την αποεπένδυση της Global Finance και των τραπεζών, στην Chipita έχει μείνει ομάδα μετόχων μειοψηφίας οι οποίοι πιέζουν για την εισαγωγή της σε οργανωμένη αγορά, προκειμένου να αποκτήσουν διέξοδο.

Αν μέχρι τον Ιούνιο έχει συμφωνηθεί και εφαρμοσθεί το πλάνο μεταρρυθμίσεων της συμφωνίας-γέφυρας οι πιθανότητες να υποδεχθεί και πάλι το Χ.Α. την Chipita αυξάνονται...

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε αναμονή συμφωνίας για τη χώρα παραμένει και η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής ώστε να κινήσει τις διαδικασίες για την εκκρεμούσα αύξηση κεφαλαίου.

Ως εκ τούτου δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το πώς θα καλυφθεί η ΑΜΚ πέραν της άσκησης των δικαιωμάτων από το ΤΣΜΕΔΕ.

Υπό το πρίσμα αυτό τα σενάρια για κάλυψη μέρους της ΑΜΚ από συστημική τράπεζα αυτήν τη στιγμή είναι τουλάχιστον πρόωρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v