Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2007

Μια (γευστική) συνάντηση κορυφής στη... Λισαβόνα

Πληροφορήθηκε ο Χαμαιλέων ότι εκτός από καλούς... φελλούς η Πορτογαλία τελευταία βγάζει τη φήμη χώρας όπου μαζεύονται τα ανά την υφήλιο σοβαρά επενδυτικά κεφάλαια και αποφάσισε να πεταχτεί την περασμένη εβδομάδα μέχρι Λισαβόνα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι λένε οι ξένοι.



Για να μην πολυλογούμε, έπειτα από μια κοπιαστική μέρα στο European Financial Conference που πραγματοποιείτο στην πορτογαλική πρωτεύουσα (με γκολφ και όλα τα συναφή), ο Χαμαιλέων αποφάσισε να δειπνήσει στο Α Travessa, ένα φοβερό τοπικό ρεστοράν που του είχαν πει ότι φημίζεται για την ποιότητα του φαγητού του (και ιδίως των κρεατικών του).

To A Travessa, εκτός από το φαγητό του, έχει χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι βρίσκεται σ’ ένα πρώην μοναστήρι του 17ου αιώνα, με ένα γραφικό αίθριο, στα στενάκια της Λισαβόνας.



Ψιλόβρεχε και έκανε κρύο και το αίθριο φάνταζε απλώς σαν στολίδι με τους επισκέπτες να κάθονται μέσα.

Μόνο που δεν λιποθύμησε ο πτωχός (ο Χαμαιλέων) όταν μπαίνοντας συνειδητοποίησε ότι η αίθουσα ήταν στο μεγάλο μέρος της κατειλημμένη από... Έλληνες.

Σε ένα τραπέζι οι τραπεζίτες κ. Ν. Νανόπουλος, Άλεξ Μάνος, Π. Τσουπίδης, Ανθ. Θωμόπουλος και Π. Μυλωνάς (που είχαν πάει για να παρακολουθήσουν το conference) και δύο τραπέζια πιο πέρα... ο πρωθυπουργός, κ. Κ. Καραμανλής, που είχε πάει για συναντήσεις με τον Πορτογάλο ομόλογό του (έτρωγε χοιρινό στα κάρβουνα, που είναι και η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού) με τους κ. Ρουσόπουλο και Βαληνάκη και καμιά δεκαριά παρατρεχάμενους.

Το κρασί που συνόδευε τα εδέσματα ήταν το θεσπέσιο (φημιστό) κόκκινο Duoro που ο Χαμαιλέων το τίμησε δεόντως χρεώνοντας την εταιρική του κάρτα.



Προφανώς, όμως, οι υπουργοί δεν γνώριζαν τους παρακαθήμενους Έλληνες τραπεζίτες (sic) –τι να πούμε, ότι ήταν αγενείς;- γιατί έφυγαν χωρίς να τους χαιρετήσουν, με εξαίρεση τον κ. Καραμανλή (σεμνός και ταπεινός, με ευγενικούς τρόπους) που τους αναγνώρισε και τους χαιρέτησε.



Αυτά από τη Λισαβόνα κι αν είναι να πάτε, γράψτε μας για πλήρη διεύθυνση και τηλέφωνα γιατί μόνο ο κ. Καραμανλής δεν χρειάζεται κράτηση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v