Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2007

”Πετάει” το... MIG εντός αλλά και εκτός… έδρας!

Όχι απλώς ικανοποιημένα αλλά… άκρως ικανοποιημένα πρέπει να είναι τα στελέχη της Marfin από την ανταπόκριση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην κολοσσιαία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Investment Group (γνωστής πλέον και ως… MIG), αναφέρουν πληροφορίες της στήλης από το Λονδίνο.

Το μέγεθος της ίδιας της αύξησης των 5,2 δισ. (μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ), αλλά και οι προοπτικές ενός ”έξυπνου” και πεπειραμένου επενδυτικού σχήματος, με γερό track record στη συγκεκριμένη έντονα αναδυόμενη περιοχή, προσελκύουν χρήμα αλλά και δημοσιότητα με πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι θέση ”πρώτης προβολής” είχε στους ”Financial Times” δημοσίευμα για τη συγκεκριμένη αύξηση, ενώ πολλές ακόμη ήταν οι αναφορές στον διεθνή Τύπο. Κάτι ασυνήθιστο όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή που ξαφνικά βρίσκεται στο επίκεντρο των χρηματοοικονομικών κέντρων.

Όλα αυτά βέβαια δεν ήταν δυνατόν να μην επιδράσουν και στην τιμή της μετοχής.

Μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο, η τιμή της μετοχής ”αποτιμά” τη ”νέα” MIG κοντά δύο φορές την αξία των μετρητών που θα αποκτήσει, πράγμα ομολογουμένως ασυνήθιστο σε διεθνές επίπεδο.

To πιο πιθανό είναι ότι κάποιοι επενδυτές (σ.σ. χρειάζονται χρήματα πολλά για τέτοιες ανοδικές κινήσεις), γνωρίζοντας τις δυνατότητες του management team της MIG και εκτιμώντας ότι οι τοποθετήσεις των χρημάτων θα γίνουν γρήγορα και αποτελεσματικά (ο κ. Βγενόπουλος τους αιφνιδιασμούς τους απολαμβάνει), λαμβάνουν θέσεις, πιστεύοντας ότι το premium θα δικαιολογηθεί σύντομα.

Διότι σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις διεθνώς, οι εταιρίες investment & holding είναι πιο κοντά στο 1, σε σχέση με την εκάστοτε τρέχουσα αξία των τοποθετήσεών τους, παρά στο 2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v