Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2007

Profile: Τέρμα το… stock overhang

Πολύ το ευχαριστήθηκαν διάφοροι επενδυτές της Profile που η Global Capital Investors (ένα venture capital fund της Global Finance) πούλησε το 3,35% της Profile προ ημερών - και μετά συνέχισε να ρευστοποιεί τη θέση της.

Κι αυτό καθαρά για λόγους ”μηχανιστικούς”.

H GCI είναι venture capital και όχι εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου ή αμοιβαίο. Άρα δεν έχει λόγο να διατηρεί θέσεις σε εισηγμένες εταιρίες όταν μπορεί να ”βγει” με σημαντικό κέρδος.

Μετά τη σημαντική άνοδο της τιμής της Profile, οι περισσότεροι ήξεραν ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει μια έξοδος και σκέφτονταν αυτό το ”stock οverhang” (όπως το λένε οι Αγγλοσάξονες), παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρία εμφανίζεται να είναι από τα νέα ”πουλέν” του χώρου της πληροφορικής.

Κι αυτό διότι ήξεραν ότι η GCI είχε σημαντική θέση της τάξεως του 8%, τουλάχιστον ως πριν από λίγο καιρό.



Τώρα όμως η έξοδος έγινε. Αρχικά έγιναν οι λεγόμενες ”σταδιακές ρευστοποιήσεις”.

Μετά, ένα σημαντικό ποσοστό (περίπου 3,35%) αγοράστηκε από την Proton Bank, η οποία έχει πλέον τιμή κτήσης στα τρέχοντα επίπεδα και σίγουρα θα θέλει να κερδίσει κι αυτή, πριν το μεταβιβάσει σε άλλους επενδυτές.

Κι ακολούθησαν, λένε οι απολύτως έγκυρες πληροφορίες μας, συμπληρωματικές πωλήσεις μέσω του ταμπλό, με αποτέλεσμα η συνολική συμμετοχή της GCI να μην ξεπερνά πλέον τις μερικές δεκάδες χιλιάδες μετοχές.

Οπότε το ”stock overhang” έλαβε τέλος - και μάλιστα απολύτως… αίσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v