Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 21 2007

H Αlpha Bank, το Centaurus και οι... κουρελούδες

Αποκαλύψαμε χθες, κάτι που είναι γεγονός. Ότι το Hedge Fund Centaurus ελέγχει, άμεσα και έμμεσα, ποσοστό που προσεγγίζει αθροιστικά το 5% της Alpha Bank.

Το γράψαμε γιατί εδώ και πάρα πολύ καιρό κανένας επενδυτής δεν έχει εμφανιστεί με ποσοστό πάνω από 5% κι αν κάποιος το προσεγγίζει, έχει σημασία.

Διευκρινίσαμε μάλιστα ότι ποσοστό κοντά στο 3% το κατέχει επισήμως το Fund, στο όνομά του. Και μπήκαμε στην διαδικασία να εξηγήσουμε και τους λόγους που ενδεχομένως να εμποδίσουν την απόκτηση και εμφάνιση συμμετοχής άνω του 5%.

Δεν γράψαμε όμως ούτε ότι το Centaurus θα… αγοράσει την Alpha Bank, ούτε ότι θα κάνει κάποιο… αγώνα για το έλεγχό της.

Κι έχουμε αρχίσει να απορούμε που κάποιοι σπεύδουν σε κάθε ευκαιρία να ”υπερασπιστούν” τον Γιάννη Κωστόπουλο, από διάφορους… αόρατους εχθρούς.

Στο τέλος θα ζοχαδιαστεί κι ο… ίδιος, που μονίμως τον εμφανίζουν ως ”αμυνόμενο” απέναντι σε κάποιους που τάχα επιβουλεύονται κακόβουλα κι εναντίον του, την ανεξαρτησία της Alpha.

Αυτό που πράγματι τιμά τον κ. Κωστόπουλο είναι ότι οι άλλοι παίκτες, εντός αλλά ΚΑΙ εκτός Ελλάδος γνωρίζουν (χωρίς να χρειάζεται να τους το ”εξηγήσουν” κάποια δημοσιεύματα) ότι δεν είναι καθόλου εύκολο σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι στην Alpha χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Τελεία και παύλα, διότι… ”το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Θεός”.

Επί του πρακτέου τώρα, διότι ψιλιαζόμαστε ότι σήμερα-αύριο θα γράφει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του, κι ότι ορισμένες ”πένες” θα πλέκουν ως συνήθως… κουρελούδες.

Αυτά που γράφει το euro2day.gr για το συγκεκριμένο θέμα, τα έχουμε ”διπλο-τσεκάρει”.

Όπως κάνουμε πάντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v