Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 21 2015

Ο Λιβανέζος αγοραστής του City Gate και το χρήμα του Κατάρ

Ο Λιβανέζος αγοραστής του City Gate και το χρήμα του Κατάρ

Προ ημερών έγινε γνωστό πως το 67% της εταιρείας που ελέγχει το ακίνητο επί του οποίου στεγάζεται το One Salonica Outlet Mall (το πρώην City Gate) στη Θεσσαλονίκη αγοράστηκε από την Generic Engineering Technologies (GET) που συνδέεται με τον Εμίρη του Κατάρ.

Η GET είναι μόνο μία από τις επιχειρήσεις που διαθέτει ο Κριστιάν Κομέρ (Christian Comair), Λιβανέζος επιχειρηματίας ο οποίος είναι στενός συνεργάτης της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ και ειδικά του τέως Εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί.

Ο τελευταίος εμφανίζεται ως επενδυτής σε σειρά έργων που υλοποίησε ή προωθεί ο Λιβανέζος μηχανικός.

Ο ίδιος επιχειρηματίας είναι και ο βασικός μέτοχος όλων των εταιρειών που έχουν πραγματοποιήσει τις επενδύσεις σε νησιά, ακίνητα και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, όπως η ΠΙΜΑΡΑ Α.Ε., η οποία και αγόρασε το νησί Οξυά στο Ιόνιο καθώς και γειτονικές νησίδες. Κατέχει το 95% της τελευταίας, με το 5% να ανήκει σε μια άλλη εταιρεία με την επωνυμία ΠΙΜΑ Α.Ε.

Οι επενδύσεις του κ. Κομέρ (με τις πλάτες της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, έστω "υπό προϋποθέσεις") δεν περιορίστηκαν στην Οξυά. Εξαγόρασε γειτονικές νησίδες, το ιστορικό ξενοδοχείο Μιραμάρε στην Κέρκυρα καθώς και μικρότερες μονάδες σε Ανδρο, Μύκονο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.

Εκτός από τα 5,6 εκατ. ευρώ που κατέβαλε στην οικογένεια Σταμούλη για την απόκτηση της Οξυάς, απέκτησε και τις νησίδες Προβάτι και Μόδι, του συμπλέγματος των Εχινάδων, έκτασης περίπου 1.000 και 200 στρεμμάτων αντίστοιχα. Εχει επίσης αποκτήσει το 50% του νησιού Πεταλάς.

Από μια μηνυτήρια αναφορά δύο μοναστηριών της Ζακύνθου, που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την αγορά της μεγάλης έκτασης στο νησί, προκύπτει πως ο Λιβανέζος επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης μιας ντουζίνας επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η P.M.C. Real Estate Μονοπρόσωπη Α.Ε. που εδρεύει στην περιοχή του Συντάγματος, η Off White Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκμετάλλευσης Χώρων Εστίασης & Εμπορίας Τροφίμων, που κατά πληροφορίες ελέγχει μεταξύ άλλων και γνωστό εστιατόριο, αλλά και η Caprice Ανώνυμη Ξενοδοχειακή, Κατασκευαστική και Εμπορική Εταιρεία, η PIMAKRI Ακίνητα, η PIMACO Ακίνητα, η PIMA-MAR Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων, η PIMA Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Εκμετάλλευσης Ακινήτων, η PIMA-GATE Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων, η PIMANSO Α.Ε. κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v