Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 20 2007

Ακτοπλοΐα: Έτοιμοι για τη δεύτερη πράξη

Το deal μεταξύ Π. Παναγόπουλου και αδελφών Λασκαρίδη στις Μινωικές άφησε άφωνη την αγορά, ανατρέποντας το σκηνικό και θέτοντας τις βάσεις για τις επόμενες πράξεις στην αναδιάρθρωση του χώρου.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της συμφωνίας έπαιξε η ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακή, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και το ναυτιλιακό τμήμα της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο γενικώς ”έχει τον τρόπο του” σε τέτοιου είδους deals, λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Προφανώς, ο μεγάλος ”χαμένος” από αυτή την εξέλιξη είναι η ΝΕΛ του κ. Βεντούρη, ο οποίος έχει εδώ και καιρό εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση (και με δικαστικά μέσα) εναντίον του κ. Π. Λασκαρίδη.

Διότι, όπως ο ίδιος ο κ. Βεντούρης έχει δηλώσει, βασικός στρατηγικός του στόχος είναι η… Hellenic Seaways.

Έπειτα όμως και από τη χθεσινή εξέλιξη, ο δρόμος για την HSW περνάει πλέον μέσω της οικογένειας Λασκαρίδη όχι μία (αφού η οικογένεια Λασκαρίδη κατέχει ήδη περίπου το 38% της HSW) αλλά… δύο φορές (καθώς είναι πλέον και βασικότεροι μέτοχοι των Μινωικών που ελέγχουν το… υπόλοιπο 33,3% της HSW).

Με λίγα λόγια... πάπαλα οι βλέψεις!

Ως εκ τούτου, κάποιοι άρχισαν να μοιράζουν τώρα σενάρια περί ”ενδιαφέροντος” του σχήματος ΑΝΕΚ - Γκριμάλντι για τη ΝΕΛ.

Τα οποία όμως δεν επιβεβαιώνονται ούτε στοιχειωδώς από… πουθενά!

Αντιθέτως, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η δεύτερη πράξη στην αναδιάρθρωση της ακτοπλοΐας θα αφορά και πάλι στον όμιλο Attica, με τον οποίο φέρεται να υπάρχει προσέγγιση από την πλευρά ANEK - Γκριμάλντι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v