Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2015

Θετική έκπληξη από Quest και Κυριακίδης Μάρμαρα

Θετική έκπληξη από Quest και Κυριακίδης Μάρμαρα

Θετική έκπληξη προκαλεί στην επενδυτική κοινότητα το γεγονός ότι η Quest Holdings παρουσιάστηκε σήμερα και η Κυριακίδης Μάρμαρα αναμένεται να πράξει το ίδιο στο μέλλον στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ενισχύοντας έτσι την... ολιγομελή (λόγω κρίσης) λίστα των εισηγμένων ομίλων που εξακολουθούν να ενημερώνουν τους επαγγελματίες διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

Η Quest Holdings διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το 1/3 της λογιστικής της αξίας, διαθέτοντας άριστη ρευστότητα και κερδοφόρο αποτέλεσμα. Ξεκίνησε μάλιστα το 2015 με δύο σημαντικές επενδυτικές κινήσεις συνολικού ύψους 22,5 εκατ. ευρώ (εξαγορά της Card Link και απόκτηση ακινήτου από τον Όμιλο ΟΤΕ προκειμένου να εγκατασταθεί η θυγατρική της ACS).

Όσο για την Κυριακίδης Μάρμαρα, η μετοχή είναι διαπραγματεύσιμη λίγο πάνω από τη λογιστική της αξία, με σαφώς μονοψήφιο P/E, πολύ ικανοποιητική μερισματική απόδοση (έχει ήδη διανεμηθεί προμέρισμα 0,10 ευρώ ανά τεμάχιο), άριστη ρευστότητα και δραστηριότητα που εξαρτάται κυρίως από την πορεία των οικονομιών της Ασίας. Η διοίκηση της εισηγμένης μάλιστα προσδοκά νέα βελτίωση πωλήσεων κατά τη φετινή χρήση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μιλάμε για δύο πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v