Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2015

Οι τράπεζες και το πρόβλημα από το... ακέφαλο ΤΧΣ

Οι τράπεζες και το πρόβλημα από το... ακέφαλο ΤΧΣ

Πρόβλημα ενδέχεται να αποτελέσει για τις τράπεζες το γεγονός ότι το ΤΧΣ παραμένει... ακέφαλο την ώρα που συζητιούνται κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους, όπως για παράδειγμα ο τρόπος αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το Ταμείο είναι ήδη από τις 23 Μαρτίου χωρίς πρόεδρο (σ.σ. χρέη προεδρεύοντος εκτελεί ο Π. Μαριανί), ενώ μετά την αποδοχή της παραίτησης της κ. Σακελλαρίου δεν έχει ούτε διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο Γ. Κουτσός ως αναπληρωτής CEO θα αντικαταστήσει προσωρινά την κ. Σακελλαρίου, η εκτελεστική, όμως, επιτροπή μένει με δύο μέλη (Κουτσός, Γάγαλης) και έχει μπροστά της δύσκολες εισηγήσεις προς το Γενικό Συμβούλιο.

Επιπρόσθετα, η επιλογή νέου προέδρου θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις 23 Μαΐου καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει αναπλήρωση του προέδρου για περισσότερες από 60 ημέρες. Επίσης εκκρεμεί ο διορισμός δύο μελών στο Γενικό Συμβούλιο το οποίο από 9μελές είναι αυτήν τη στιγμή 6μελές.

Υπό το παραπάνω πρίσμα η «καρατόμηση» της κ. Σακελλαρίου ενδέχεται να αποδειχθεί κακή χρονική στιγμή καθώς εκκρεμούν καθοριστικές αποφάσεις για την επόμενη ημέρα των συστημικών τραπεζών.

ΥΓ.: Η διαδικασία για την κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Στην κυβέρνηση δηλώνουν ότι ψάχνουν για στέλεχος από το εξωτερικό. Έξω πάνε καλά....

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v