Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2007

OTE: Από ”τσαμπουκάς”... κοτούλα

Αυτό κι αν ήταν ”πρωτιά” με σημασία.

Μιλάμε για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ, κ. Παναγή Βουρλούμη, τις οποίες θα μας συγχωρήσετε, αλλά τις χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες.

Σε αυτές που έχουν σημασία και σε αυτές που δεν έχουν... καμία σημασία.

Τα όσα είπε για το ενδεχόμενο εξαγοράς μειοψηφιών στην Cosmote, αλλά όχι και συγχώνευσής της, δεν έχουν σημασία.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι το Δημόσιο, το οποίο στην περίπτωση αυτή έχει ”και το μαχαίρι και το πεπόνι”, ουδόλως γνωρίζει τι θέλει ή τι… πρέπει να κάνει στο συγκεκριμένο θέμα.

Διότι υπάρχει το -απολύτως υπαρκτό- σενάριο συγχώνευσης, υπάρχει όμως και το επίσης απολύτως υπαρκτό, και ενδεχομένως πολύ πιο ορθό από οικονομικής απόψεως και όχι μόνο, να περάσουν οι εμπορικές δραστηριότητες του ΟΤΕ στην COSMOTE και να μείνουν στον Οργανισμό οι λεγόμενες υποδομές.

Πολύ μεγάλη σημασία όμως είχαν οι δηλώσεις του κ. Βουρλούμη για τους ”μεγάλους” παίκτες της αγοράς. Και εννοούμε (όπως και ο ίδιος άλλωστε) παίκτες διεθνούς εμβέλειας, όπως η Vodafone και η Wind.

H είσοδος της Vodafone στη σταθερή τηλεφωνία, αλλά και η διαπιστωμένη πρόθεση της Wind να κάνει το ίδιο (είτε μέσω ολοσχερούς απόκτησης της Tellas είτε με άλλο τρόπο) είναι εμφανές ότι... τρόμαξαν τον πρόεδρο του ΟΤΕ, ο οποίος βέβαια όφειλε εδώ και πολύ καιρό να προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδεχόμενο, για να μην πούμε τη… βεβαιότητα.

Μάλλον όμως δεν το έκανε.

Χθες λοιπόν εμφανίστηκε ”τρομαγμένος” να ζητάει την παρέμβαση της ΕΕΕΤ απέναντι στους... ”μεγάλους”, ενώ μέχρι τώρα όλοι οι άλλοι παίκτες ζητούσαν από την ΕΕΕΤ να παρέμβει εναντίον του έως πρότινος κρατικού μονοπωλίου, που όπου προλαβαίνει κάνει τον ανταγωνισμό... καρικατούρα.

Κι έτσι κατάφερε να μας μεταδώσει την αίσθηση ότι ο ΟΤΕ, ο μεγαλύτερος παίκτης στην ελληνική αγορά, νιώθει τα γόνατά του να… τρέμουν.

Ως άλλος… χάρτινος γίγαντας.

Που τόσα χρόνια ”πατάει” στη δεσπόζουσα θέση του στην αγορά και είναι ”ψευτοτσαμπουκάς”, για να ανακαλύψει με… έκπληξη ότι τώρα έσκασαν μύτη στη γειτονιά πολύ μεγαλύτερα ”παιδάκια” - και… ψάχνονται για φασαρίες!

Οπότε έγινε... κοτούλα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v