Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2007

OTE 2: Ξυπνάει (;) ο γίγαντας του real estate

H συνάντηση του κ. Βουρλούμη με τους δημοσιογράφους είχε όμως κι άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο, πιθανώς δε και ιδιαίτερα σημαντικό αν οι τηλεπικοινωνιακές εργασίες του Οργανισμού συνεχίσουν να... υποφέρουν από απώλειες.

Θα το γυρίσουν οι άνθρωποι στο... real estate.

Όχι, το θέμα δεν είναι αστείο.

Διότι, με τις δηλώσεις του περί αξιοποίησης του τεράστιου χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει ο Οργανισμός, ο κ. Βουρλούμης ”κήρυξε”, θεωρητικά τουλάχιστον, την έναρξη ενός πολύ σημαντικού γύρου συναλλαγών στην ελληνική αγορά real estate.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα ακίνητα δεν πρόκειται να πωληθούν, αλλά θα αξιοποιηθούν σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρίες του κλάδου.

Σημειώστε επ’ αυτού ότι ο ΟΤΕ είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στην Ελλάδα, μετά την... Εκκλησία.

Για να πάρετε μια ιδέα:

Κατέχει 2.279 οικόπεδα-γήπεδα συνολικής εκτάσεως 9.250.000 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων 252 οικόπεδα (1.100.000 τετραγωνικά) είναι άχτιστα.

Ο Οργανισμός διαθέτει όμως και... 2.225 κτίρια, συνολικής επιφάνειας 1.150.000 τετραγωνικών μέτρων.

To 5,5% περίπου των κτιρίων βρίσκεται σε μεγάλες πόλεις, σε κεντρικά σημεία, και αντιπροσωπεύει το 43% περίπου της συνολικής επιφάνειας των κτιρίων.

Τα περισσότερα μάλιστα είναι σχετικά νέας κατασκευής, αφού το 73% των κτιρίων είναι κατασκευασμένο μετά το 1985.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν και 28 ακίνητα που η αντικειμενική αξία ενός εκάστου υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ και τα οποία αντιπροσωπεύουν το 24% της συνολικής επιφάνειας των κτιρίων.

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για τις εταιρίες ακινήτων!

Αρκεί βέβαια τα λόγια να γίνουν πράξη, αφού για τα ακίνητα του ΟΤΕ (και της ΔΕΗ) ακούμε επί χρόνια, αλλά επί της ουσίας... τίποτα δεν γίνεται.

Στην... αναβροχιά όμως (όλο και φεύγουν οι πελάτες της τηλεφωνίας) ίσως έρχεται η ώρα να το δουν το θέμα πιο ”ζεστά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v