Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2015

H ΡAE, ο α' αντιπρόεδρος και η... λάθος δικαστική προσφυγή

H ΡAE, ο α αντιπρόεδρος και η... λάθος δικαστική προσφυγή

Σε δικαστική διαμάχη με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας βρισκόταν μέχρι πρόσφατα ο προτεινόμενος από τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, α' αντιπρόεδρος της Σωτήρης Μανωλκίδης.

Συγκεκριμένα, διεκδικούσε επίδομα παραγωγικότητας, το οποίο η ολομέλεια της Αρχής του το περιέκοψε λόγω πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΧΑΜ, ο εν λόγω δικηγόρος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ζητώντας ακύρωση της απόφασης της ΡΑΕ με την οποία του κόπηκε το επίδομα 15%.

Το Δικαστήριο με την απόφασή του απέρριψε την προσφυγή του κρίνοντας ότι η διαφορά που έχει ο κ. Μανωλκίδης με τη ΡΑΕ δεν είναι διοικητική, αλλά αστική διαφορά οπότε αρμόδια είναι τα πολιτικά Δικαστήρια. Δηλαδή, ο νομικός σύμβουλος της Αρχής απευθύνθηκε σε... λάθος Δικαστήριο!

Ενδιαφέρον είναι ότι το υποψήφιο μέλος της ΡΑΕ προσελήφθη ως έμμισθος δικηγόρος της Αρχής από το 2002, με προηγούμενη θητεία ως συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Τα τελευταία χρόνια, ακολούθησε τη γνωστή διαδρομή μεταγραφόμενος στο Σύριζα και μάλιστα αποσπασμένος από το 2012 σε γραφείο βουλευτή του κόμματος, αφού στο ενδιάμεσο πέρασε και από «πολιτική κίνηση» βουλευτή, ο οποίος όμως είχε αντίστροφη πολιτική διαδρομή.

Δεν μας αφορούν ούτε οι «μετακινήσεις» ούτε και οι «μεταμορφώσεις» των στελεχών που χρησιμοποιεί σε διάφορες θέσεις η κυβέρνηση του «πρώτη φορά αριστερά». Ούτε ο πρώτος είναι, ούτε και ο τελευταίος. Ούτε και πρόκειται να αμφισβητήσουμε ή σχολιάσουμε την επαγγελματική επάρκεια και νομική κατάρτιση του κ. Μανωλκίδη, ασχέτως του ότι η Αρχή του προσάπτει αδιαφορία στην εκτέλεση των καθηκόντων του, απουσίες κ.λπ.

Απλώς σκεφτόμαστε ότι το να τοποθετεί ο υπουργός ως Νο 2 μιας Ανεξάρτητης Αρχής, πρόσωπο το οποίο έχει «ανοικτούς λογαριασμούς» και δικαστική διαμάχη με τον Οργανισμό τον οποίο καλείται να διοικήσει, δεν προσφέρει υπηρεσίες στον θεσμό και στο ρόλο που καλείται να υπηρετήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v