Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2007

Intracom: Μετά τη HOL θα γίνει... Στάλινγκραντ;

Πριν περάσουν πάνω από 2 μήνες, επιβεβαιώθηκε πλήρως η πληροφορία του Χαμαιλέοντα για την τύχη της συμφωνίας εξαγοράς της HOL από τη ρωσική Comstar.

Το... ”ναυάγιο” επισημοποιήθηκε την Παρασκευή, με τις σχέσεις Intracom – Sistema να βρίσκονται αυτή την περίοδο στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Οι Ρώσοι απειλούσαν εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι θα ζητήσουν αποζημίωση για τη μη υλοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς του 51% της HOL, αλλά ο κ. Σωκρ. Κόκκαλης ήταν ανένδοτος.

Εξάλλου, σοβαρές διαφωνίες υπάρχουν, όπως είχε γράψει ο Χαμαιλέοντας, και για το σχέδιο απόκτησης του υπόλοιπου 49% της Intracom Telecoms από τη Sistema.

Οι δουλειές που υποσχέθηκε η ρωσική πλευρά για την Intracom Telecoms, ”περί το ένα δισ. ευρώ” κατά τις τότε διαρροές, δεν ήρθαν, ενώ δεν είναι ορατή η επιστροφή της εταιρίας στην κερδοφορία.

Ήδη η πρώτη ”ανθρωποθυσία” από πλευράς Ρώσων έγινε, όπως μάθαμε από μέσα. Και ίσως έπεται συνέχεια.

Όσο για τη HOL, είναι προφανές ότι η πλευρά Intracom αξιοποιεί το ισχυρό όπλο που λέγεται Vodafone.

Η συμφωνία για από κοινού δραστηριοποίηση στη σταθερή τηλεφωνία και στις ευρυζωνικές συνδέσεις επιτρέπει στην εταιρία να συνεχίσει αυτόνομα.

Στην Παιανία κυκλοφορούν ήδη σενάρια για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Ακόμα πιο ενδιαφέροντα, δε, είναι τα σενάρια για το ”όχημα” που θα χρησιμοποιήσει…

Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή. Κι εμείς δεν την απορρίπτουμε.

Ότι αφού ”παχύνει” η HOL (για τα καλά, ή απλώς... ολίγον τι, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε), από τη συμφωνία της με την πανίσχυρη Vodafone, εν συνεχεία θα εξαγοραστεί από την... ίδια!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v