Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2007

Μια απάντηση για EUROMEDICA στο... ”ΚΕΡΔΟΣ”!

Προς έγκριτο και σοβαρό συντάκτη (;) παρασκηνιακής στήλης στο ”ΚΕΡΔΟΣ”:

Κατανοούμε την ανάγκη σας να παράσχετε υποστήριξη στον ”κοινό μετοχικό φορέα”. Έχετε τη συμπάθειά μας. Είναι δύσκολα τα πράγματα.

Εν τούτοις, αισθανόμαστε ότι πρέπει να σας απαντήσουμε, μια και μας τιμήσατε με τη γραφίδα σας.

Πρώτον, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει το... ”τμήμα ανάλυσης” της εφημερίδας σας, το οποίο και επικαλείστε, τα P/E (με βάση και σχετική παρότρυνση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) πρέπει να υπολογίζονται επί των κερδών μετά από φόρους και όχι επί των κερδών προ φόρων.

Ακόμη κι όταν πρόκειται για τη Euromedica του… ”κοινού μετοχικού φορέα”.

Σημειώστε λοιπόν ότι το P/E α΄ τριμήνου της Euromedica (σ.σ. δεν θεωρούμε δόκιμη την καταγραφή των ”Ρ/Ε τριμήνου”, αλλά αυτήν επιλέξατε στο δημοσίευμά σας) ΜΕΤΑ από φόρους ΚΑΙ δικαιώματα μειοψηφίας (διότι τα τελευταία δεν αναλογούν στους μετόχους της Euromedica) είναι περίπου... 103 (!).

Όχι... ”37”, όπως ευθαρσώς το παρουσιάσατε.

Κι αυτό τo P/E (το... 103) υφίσταται όταν η αύξηση των κερδών της Euromedica είναι μόλις 12% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006!

Δεύτερον, προσέξαμε ότι αποφύγατε επιμελώς την… ταμπακέρα, στην οποία και είχε επικεντρωθεί το σχόλιό μας.

Το γεγονός δηλαδή ότι η συγκεκριμένη εταιρία, η Euromedica, ενεργοποιεί αγορές ιδίων μετοχών (κατόπιν ενός μεγάλου ράλι στην τιμή της) σε περίοδο κατά την οποία υλοποιεί σημαντική... αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Κι ενώ την ίδια περίοδο οι βασικές εταιρίες μέτοχοί της (συμφερόντων του ”κοινού μετοχικού φορέα” Euromedica και ”ΚΕΡΔΟΣ”, δηλαδή του κ. Θωμά Λιακουνάκου) έχουν δηλώσει επίσημα πως ΔΕΝ προτίθενται να δεσμευτούν ότι δεν θα πουλήσουν μετοχές τους μετά, αλλά ούτε και… ΠΡΙΝ, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

Τι σημαίνει άραγε αυτό;

Μήπως ότι η εταιρία θα αγοράζει ενώ οι μέτοχοι θα πουλάνε, ώστε να μην πέσει η τιμή και εξαλειφθεί το discount (άνω του 10%) με το οποίο θα πάρουν μετοχές στην αύξηση οι ”στρατηγικοί επενδυτές”;

Επ’ αυτού, βεβαίως, ο συντάκτης (;) της έγκριτης εφημερίδας ”ΚΕΡΔΟΣ” εσιώπησε…

Υ.Γ.: Απορίας άξιον, βέβαια, είναι γιατί στο σχόλιο του Χαμαιλέοντα δεν απήντησε η ίδια η Euromedica, ή ο ”μετοχικός φορέας” της κατευθείαν, αλλά το… ”ΚΕΡΔΟΣ”.

Μήπως διότι δεν έχουν... ”τμήμα ανάλυσης”;

Ή μήπως γιατί δεν θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν ανακρίβειες και κάποιους ”τάχα μου” υπαινιγμούς;

Υ.Γ. 2: Η σοβαρότητα του καθενός κρίνεται κάθε μέρα. Aλλά από τους αναγνώστες, φίλτατε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v