Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2002

Οι ...αποστάσεις τις Informatics

Ουδέν γνωρίζουν οι διοικούντες την INFORMATICS για την εκρηκτική άνοδο τιμής που έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα η μετοχή της εταιρίας (της τάξεως του 80% και άνω).

Η τουλάχιστον, έτσι απαντούν σε σχετικό ερώτημα του ΧΑΑ. Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται: ”Τόσο η προσωπική μας επενδυτική πολιτική όσο και οι επιλογές στήριξης της μετοχής από την ίδια την εταιρία δεν βασίζεται σε μεμονωμένη ή βραχυχρόνια παρατήρηση των διακυμάνσεων της τιμής της μετοχής, επειδή αυτό ενίοτε δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα της πορείας της” (ορθή η άποψη και δεν μπορεί παρά να την επικροτήσει ακόμη και ο Χαμαιλέων)

”Υπενθυμίζουμε”, συνεχίζουν,”ότι από την ημερομηνία εισαγωγής προς διαπραγμάτευση της μετοχής μας στο Χ.Α.Α. παρατηρήθηκε εντονότατη μείωση της τιμής της που ουδέποτε εναρμονιζόταν με τη ραγδαία αύξηση των οικονομικών μεγεθών. Όμως παραμένοντας στην πάγια τακτική μας και προκειμένου να μην παρεμβαίνουμε στη διαμόρφωση τιμών, δεν επιθυμούμε και δεν σχολιάζουμε την εξέλιξη της τιμής της μετοχής”.

”Θα θέλαμε”, καταλήγει η επιστολή, ”να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει.”

Ωστόσο οι κακές γλώσσες της αγοράς, αλλού αποδίδουν την εκρηκτική άνοδο της τιμής της μετοχής και ουχί στο απρόσωπο επενδυτικό κοινό που αξάφνως... ανακάλυψε την εταιρία.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ένα πολυπράγμον επενδυτικό σχήμα περισσότερο γνωστό για την ενασχόλησή του με άλλου είδους, όχι και τόσο hi-tech κλάδους, της Σοφοκλέους, ”ανακάλυψε” την πληροφορική και επέλεξε εκπροσώπους της που να διαθέτουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να προσφέρουν ”εκρηκτικές” (και..γρήγορες)συγκινήσεις.

Ενα αθώο ερώτημα έχουμε. Θα δούμε άραγε και αύξηση κεφαλαίου;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v