Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2015

Σφηνάκια για θυγατρικές τραπεζών και Εθνική Ασφαλιστική

Σφηνάκια για θυγατρικές τραπεζών και Εθνική Ασφαλιστική

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι κυπριακές αρχές (υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα) ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει ζήτημα με τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο, πως έχουν λάβει εδώ και καιρό τα απαιτούμενα μέτρα και πως αν χρειαστεί θα μπορούσαν να ενισχυθούν από τον κυπριακό ELA.

Έτσι, οι ανησυχίες που είχαν καλλιεργηθεί μέσω δημοσιευμάτων, δεν φαίνεται να επαληθεύονται στην πράξη.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Κινητικότητα παρατηρείται στον ασφαλιστικό κλάδο, προκειμένου οι εταιρείες να ανταποκριθούν για μια ακόμη φορά (όπως και το 2012, παρά το κούρεμα που υπέστησαν τα ομόλογά τους) στις υποχρεώσεις προς τους πελάτες τους.

Κανείς δεν επιθυμεί την επανάληψη φαινομένων τύπου Ασπίς, οπότε λέγεται πως επεξεργάζονται και κάποια σενάρια προκειμένου ορισμένες ισχυρές (ελληνικές και ξένες) εταιρείες του κλάδου να απορροφήσουν κομμάτια εκείνων που πιθανόν να μην τα καταφέρουν, ιδίως σε περιβάλλον κεφαλαιακών ελέγχων και Solvency II.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η Εθνική Ασφαλιστική θα μπορούσε ενδεχομένως να παίξει ενεργό-υποστηρικτικό ρόλο σε μια τέτοια διαδικασία, διευρύνοντας έτσι το μερίδιο αγοράς της και στηρίζοντας την αξιοπιστία της αγοράς.

Οψόμεθα...

 

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: «Ναι» στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής προτείνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, συμπληρώνοντας: «ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη, όχι στο διχασμό» και «δεν θα τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν σε αχαρτογράφητα νερά».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v