Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 25 2007

Centric: Δύο αιτίες για την... εκτόξευση!

Δεν έχουν κανέναν λόγο να είναι παραπονεμένοι όσοι αγόρασαν μετοχές της Centric το τελευταίο διάστημα. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς μια απόδοση 82,6% μέσα σε έναν μόνο μήνα (!) δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν...

Η εκτίναξη, φυσικά, της κεφαλαιοποίησης της εισηγμένης στα 52,6 εκατ. ευρώ σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τις παραδοσιακές δραστηριότητες της Centric και τις οικονομικές επιδόσεις του 2006 (κέρδη μικρότερα του 1 εκατ. ευρώ) ή του πρώτου τριμήνου του 2007 (ζημίες).

Αντίθετα, το ”κλειδί της υπόθεσης” φαίνεται να βρίσκεται στην επικείμενη έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 23 εκατ. ευρώ (πολύ μεγάλου για τα δεδομένα της εταιρίας) και στο ποιοι τελικά θα το καλύψουν, αφού οι παλαιοί μέτοχοι δεν προτίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμμετάσχουν.

Μια πρώτη πιθανή απάντηση είναι το μετατρέψιμο ομολογιακό να το καλύψουν θεσμικοί επενδυτές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Μια δεύτερη όμως απάντηση, που δείχνει να είναι σαφώς πιθανότερη από την πρώτη, αναφέρεται σε μια ομολογιακή έκδοση που στόχο έχει να χρησιμοποιηθεί ουσιαστικά ως μέσο ανταλλαγής μετοχών με εταιρία του εξωτερικού, στον ”σέξι” χώρο του on line gaming.

Να καλύψει δηλαδή την έκδοση η πλευρά της εταιρίας στην οποία θα αποκτήσει συμμετοχή η Centric.

Ίδωμεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v