Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2015

ΡΑΕ: Στελέχη δεν έχουμε αλλά από δημόσιες σχέσεις... σκίζουμε!

ΡΑΕ: Στελέχη δεν έχουμε αλλά από δημόσιες σχέσεις... σκίζουμε!

Από όσα γνωρίζει ο ΧΑΜ, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι η υποστελέχωση των «μάχιμων» υπηρεσιών της.

Πολλοί ειδικοί επιστήμονες υψηλού επιπέδου, απαραίτητοι για την εκπλήρωση του ρόλου της ως ρυθμιστή της ενεργειακής αγοράς, αποχώρησαν τα προηγούμενα χρόνια, μην αντέχοντας τη μεγάλη μείωση αποδοχών, όταν εκτός Ελλάδος τους προσφέρονταν πολλαπλάσιες αποδοχές.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, προκάλεσε έκπληξη η δημοσίευση απόφασης του νέου προέδρου της Αρχής, που ως παλαιό στέλεχος της ΡΑΕ, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα, σύμφωνα με την οποία στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής εντάσσονται δύο ειδικοί επιστήμονες και ένας τεχνικός πληροφορικής, ενώ ακόμη μία υπάλληλος αναλαμβάνει να παρέχει γραμματειακή υποστήριξη.

Εκτός αυτών, με άλλη απόφαση προσελήφθη ως μετακλητή υπάλληλος επαγγελματίας δημοσιογράφος, που όμως εντάσσεται απευθείας στο γραφείο του προέδρου της Αρχής.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του προέδρου της ΡΑΕ, το συγκεκριμένο γραφείο με τους τέσσερις υπαλλήλους «θα έχει την ευθύνη εφαρμογής του έργου της ΡΑΕ σε θέματα δημοσιότητας και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ειδικότερα το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων διενεργεί τις ακόλουθες εργασίες:

- Τη συγκέντρωση και συστηματική κατάταξη των πληροφοριών που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της ΡΑΕ και του Προέδρου της, μέσω της παρακολούθησης του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου.

- Την προετοιμασία σχεδίων απάντησης επί δημοσιευμάτων που αφορούν το έργο της ΡΑΕ, τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΡΑΕ.

- Τον συντονισμό των συνεντεύξεων και δημοσίων παρεμβάσεων του Προέδρου ή και των Αντιπροέδρων ή και μελών της ΡΑΕ.

- Την επιμέλεια της διοργάνωσης των εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων που αφορούν θέματα αρμοδιότητας της ΡΑΕ.

- Τον συντονισμό της επικοινωνίας της ΡΑΕ με άλλες δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς φορείς της αγοράς ενέργειας, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειες, πρεσβείες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ηλεκτρονικός τύπος).

- Την ενημέρωση για τις αντίστοιχες δραστηριότητες των Ρυθμιστών άλλων κρατών μελών, καθώς και τη συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματά τους για αμοιβαίο εμπλουτισμό της σχετικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας.

- Τον επανασχεδιασμό και την ανάπτυξη, σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής, της ιστοσελίδας της ΡΑΕ, καθώς και τη φροντίδα για την ανάρτηση του αναγκαίου υλικού.

- Τον προγραμματισμό για τη συμμετοχή του Προέδρου της ΡΑΕ σε εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια στο εσωτερικό και εξωτερικό.

- Συνεργάζεται με το Γραφείο Προέδρου της ΡΑΕ και το Γραφείο Γραμματειακής υποστήριξης της Ολομέλειας, για την επίτευξη των ανωτέρω».

Μέχρι πρόσφατα η ΡΑΕ, κακώς κατά την άποψή μας, κρατούσε ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ σε ό,τι αφορά την προβολή του έργου της. Έτσι, το να περνά από το «μηδέν» στις δημόσιες σχέσεις, στην υπερστελέχωση του γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων, σημαίνει ότι ετοιμάζεται και για.... υπερπαραγωγή ρυθμιστικού έργου.

Να το δούμε λοιπόν και να μην το πιστέψουμε...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v